Sisällön tarjoaa Blogger.

Gluteenittomat ja maidottomat kookosletut

Gluteenittomat ja maidottomat kookosletut

Mä olen tunnetusti suuri lettujen ystävä ja niistä maistuukin niin ne perinteiset herkkuletut kuin monet terveellisemmätkin versiot. Viime perjantaina mulle tuli taas kova lettujen himo, mutta vakkarisuosikkiin bannaanilettuihin ei löytynyt banaaneja ja ne on muutenkin hieman viime aikoina kyllästyttäneet mua... Selailin vähän netistä inspiraatiota ja löysin ihanasta Tuulia Talvion blogista gluteenittomien kookoslettujen ohjeen. Aineksia ei löytynyt ihan siihenkään ohjeeseen, mutta vähän sinnepäin kuitenkin ja niinpä tein leluista oman muunnelman.

Meillä ei ollut Tuulian lettuihin tarvittavaa Vichyä eikä riisijauhoja, mutta korvasin ne mantelimaidolla ja Urtekramin yleisleivontamixillä (joka sisältää kyllä myöskin riisijauhoja). Taikina tuntui vähän turhan paksulta, joten lisäsin vielä vähän vettä (mantelimaitokin olisi toki käynyt). Ensimmäisen letun paistettuani lisäsin myös yhden kananmunan, kun lettu meni pannulla ihan mössöksi... Mutta se tosin saattoi olla vain ensimmäisen letun huonoa karmaa ja ehkä seuraava lettu olisikin jo pysynyt kasassa. Jos siis haluaa letuista vegaanisia, voi munan jättää poiskin.

Mun ohjeeseen siis tuli:

1 1/2 dl kaurajauhoja

1 1/2 dl gluteenitonta yleisleivontamixiä (Urtekram)

2 rkl kookossokeria

ripaus suolaa

2 dl mantelimaitoa

1 dl vettä

2 dl kookosmaitoa

1 muna

voita paistamiseen (tai jos haluaa täysin maisdottomia, voi paistaa kookosöljyssä)


Kuivat aineet sekoitetaan kulhossa, jonka jälkeen sekaan lisätään nesteet (ja muna). Annetaan levätä 15min. Paistetaan pannulla voissa ohuita lettuja keskilämmöllä. 

Gluteenittomat ja maidottomat kookosletut

Me syötiin lettuja mangon ja kookoskermavaahdon kanssa, jossa oli seassa vähän vaniljajauhetta ja kookossokeria. Ja hyviltä letut maistuikin, sillä me vedeltiin Myyn kanssa melkein kaikki letut kerralla, vaikka niitä tuli ihan reilusti. Tuulian ohjeessa lettuja syötiin mango "nice creamin" kanssa, joka varmasti sopii myös hyvin, mutta mä en siitä oikein välitä, kun se oli liian banaanista... 

Gluteenittomat ja maidottomat kookosletut

Gluteenittomat ja maidottomat kookosletut

Me tehdään näitä varmasti vielä uudestaankin, sen verran hyviä oli! Ja jos joku ei tykkää kookoksen mausta, niin mielestäni letuissa ei kyllä maistu se kovastikaan läpi. 

Aurinkoista tiistain jatkoa!


P.S. Ota seurantaan myös Eat Hoop Loven Facebook sekä Instagram (@eathooplove)!

Ei kommentteja