Sisällön tarjoaa Blogger.

Kiitos Suomi!


Kiitos Suomi!

Kaiken Suomi 100 -hypen keskellä on hyvä ihan oikeasti pysähtyä ajattelemaan mitä suomalaisuus ja Suomessa asuminen itselle merkitsee. Mulle Suomi on antanut laadukkaan koulutuksen, erinomaisen terveydenhuollon sekä sosiaaliturvan lisäksi myös mahdollisuuden perustaa perheen. Kuulostaa monelle ehkä itsestään selvyydeltä, mutta näin monikulttuurisessa perheessä asiat ei aina ole niin yksinkertaisia... 

Kopioin vähän ajatuksia, joita olen kirjoittanut blogiin suomalaisuudesta kaksi vuotta sitten, kun Pikku Myykin oli vielä mun mahassa.

Vaikka Rion Suomeen muuttaminen oli hermoja raastavan hankalaa, oli se kuitenkin mahdollista eikä nyt voida olla muuta kuin kiitollisia. Välillä byrokratia ja kaikkien paperiasioiden hoitaminen on todella raskasta, mutta toisaalta me ei saatais lähellekään samoja mahdollisuuksia ja etuuksia esimerkiksi Indonesiassa, kuin mitä täällä Suomessa saadaan. Tällä hetkellä maassa vallitseva maahanmuuttokriittinen asenne ei ole onneksi pahemmin vaikuttanut meidän elämään, vaikka tottakai varmaan jokainen jostain köyhemmästä maasta tänne tuleva saa osakseen ennakkoluuloja. Mutta kokemuksesta voin kertoa, ettei tähän maahan ihan helpolla pääse vain nautiskelemaan loistavista sosiaalietuuksista, vaan niidenkin eteen on tehtävä kovasti töitä ja oikeasti haluta tulla mukaan suomalaiseen yhteiskuntaan... Nyt vain toivon, että myös tuleva lapsemme saa elää täällä rauhassa monikulttuurisesta taustastaan huolimatta.

Vaikka toistaiseksi me halutaankin asua Suomessa, ei tulevaisuudesta kuitenkaan voi vielä tietää. Itse olen ajatellut, että olisi mukava asua joskus Balilla ja Riokin selvästi sinne kaipaa, mutta nyt varsinkin lapsen tullessa osaa vain antaa niin paljon arvoa Suomen tarjoamalle turvalle, hyvälle terveydenhoidolle ja laadukkalle koulutukselle. Onneksi ollaan niin etuoikeutetussa asemassa, että meillä on mahdollisuus asua täällä ja matkustaa aina välillä Balille lomalle.

Kiitos Suomi!

Sain tähän postaukseen jonkin verran negatiivisia kommentteja ja Rion tuloa Suomeen mm. verrattiin pakolaisiin sekä niihin, jotka tulevat tänne vain paremman elämän toivossa... Mutta tämä nyt on vain aihe, joka aiheuttaa aina keskustelua puolesta ja vastaan. 

Mutta nyt kun Rio on ollut Suomessa reilun neljä vuotta, voin ainakin ylpeänä sanoa, että hän on  oppinut suomenkielen, on asiakaspalvelytyössä (ollut jo puolitoista vuotta), josta saan jatkuvasti kommentteja tuntemattomiltakin ihmisiltä kuinka mukava ja hyvä työntekijä hän on. Joten ei ne kaikki ulkomaalaiset täällä ole luopioita, vaan joukkoon mahtuu oikeasti ahkeria yksilöitä, jotka haluavat tehdä osansa tämän maan vuoksi! Ja vaikka Suomen ulkomaalaiskriittinen tilanne hieman meitä hermostuttaakin, uskomme ja toivomme tilanteen tulevaisuudessa vielä parantuvan. Rio saa tietysti aina välillä rasistisia kommentteja, mutta onneksi paljon enemmän tulee niitä positiivisia kohtaamisia. Meillä on hyvä olla Suomessa ja kasvattaa kaksoiskansalaista lastamme!

Kiitos Suomi!

Kiitos Suomi!

Kiitos Suomi, että annat meille mahdollisuuden olla perhe!

Onnea 100-vuotiaalle Suomelle ja juhlavaa Itsenäisyyspäivää kaikille!

2 kommenttia

  1. Ihana teksti! Kyllä meillä täällä Suomessa on kaikille tilaa ♥

    Mukavaa itsenäisyyspäivän iltaa sinne teille!

    VastaaPoista