Sisällön tarjoaa Blogger.

Mokon brunssilla Punavuoressa

Mokon brunssi

Me käytiin jokunen viikko sitten kylässä olevan kaverin kanssa Moko Market Cafen brunssilla. Oon aikaisemminkin käynyt Mokon brunssilla Sörnäisissä ja kirjoittanutkin siitä täällä (tosin postaus on tehty edellisessä alustassa ja kuvat ovat  näköjään muutossa hävinneet...), mutta nyt kävin ekaa kertaa Punavuoren Mokossa. Meillä kävi kaverin kanssa tuuri, sillä meidän samanikäiset taaperot sattuivat nukahtamaan yhtä aikaa ja nukkuivat koko brunssin läpi. Oltiin tosin ajateltu, että brunssilla pienetkin saisivat jotain syödäkseen, kun jossain vaiheessa kuitenkin heräisivät, mutta kun kumpikin nukkui niin pitkään, saatiinkin nauttia vain äitien omasta ajasta ja syödä rauhassa, joka tietenkin myös sopi meille. 

Punavuoren Mokossa on samallalailla kahvilan yhteydessä ihanan tunnelmallinen sisustuskauppa. Meillä ei kuitenkaan ollut aikaa pahemmin sisustustuotteita ihailla, sillä rynnättiin nälissämme heti ruoan kimppuun. Mokon brunssi on lauantaisin ja se maksaa kahvilla tai teellä 19,90e ja erikoiskahvilla tai talon smoothiella 21,90e. Tarjolla oli leipää päällysteineen, jogurttia lisukkeineen, haudutettua ohrapuuroa, salaatteja sekä lämpimiä ruokia. Mokossa ruokien painotus on kivasti kasviksissa, mutta myös lihansyöjille löytyy syötävää. Omia suosikkejani olivat uunijuurekset sekä punajuuri- ja lihapullat. Myös patonki oli ihanan tuoretta ja sille oli hyviä levitteitä kuten cashewjuustoa. Juomaksi oli useampia herkullisia tuorepuristettuja mehuja, jotka oli myös suuri plussa, sillä en itse juo tavallisia mehuja. Kaipaamaan jäin croisantteja, jotka kuuluvat ehdottomasti brunssille sekä vihreää teetä.
 

Moko Market Cafe

Mokon brunssi

Mokon brunssi

Sörnäisten brunssista olin kehunut granolaa, jota oli Punavuoressakin, mutta joka ei siellä ollut niin erityistä.  Lisäksi Sörnäisissä salaatin seassa oli aivan ihania marinoituja porkkanoita ja hyviä salaatinkastikkeita, joita lounaallakin usein on, mutta samoja ei ollutkaan Punavuoressa. Sörnäisissä oli ollut myös niitä crosantteja sekä riisipiirakoita. Ja suklaamoussea! En tietysti tiedä kuinka vakiot kummankaan paikan tarjoilut ovat, mutta näin vertailtuna, olivat Sörnäisten ruoat ehkä hieman paremmat...

Mokon brunssi

Mokon brunssi

Mokon brunssi jälkkäri

Jälkiruokana oli suklaakakkua, marjapiirakkaa, juustoa ja rypäleitä sekä pullavanukasta, joka taitaa olla kummassakin Mokossa vakio. Pullavanukas kuulostaa vähän oudolta enkä siitä ollut viime kerralla niin välittänyt, mutta nyt se olikin ihan yllättävän hyvää. Myös marjapiirakka maistui, mutta pienet vegaaniset suklaakakkupalat eivät olleet oikein mun makuun.

Mokossa parasta on kuitenkin ruoan laadukkuus! Siellä ei todellakaan tarjota mitään eineslihapullia ja kaikki soossit ja kastikkeet ovat itsetehtyjä! Hinta on mielestäni kohtuullinen ja tarjolla voi mielummin ollakin vaikka vähän vähemmän valikoimaa, jos ruoka on laadukasta ja itsetehtyä. Myös ihastuttava tunnelma on osa kokemusta.

Me ei oltu varuttu brunssille paikkoja, sillä ei ihan osattu arvoida monelta tultaisiin ja arvottiin vielä erään toisenkin paikan väliltä. Mahduttiin kuitenkin ihan hyvin syömään, vaikka paikalla olikin melkoisesti porukkaa. Mutta meille kävi niin, että ei oltu katsottu brunssin loppumisaikaa ja varmaan joku puolisen tuntia saapumisen jälkeen työntekijä tulikin sanomaan, että korjaa pian tarjoilut pois. Kiva, että tuli sanomaan, sillä me kerettiin vielä käydä santsaamassa ja keräilemässä kupit täyteen jälkkäreitä. Kahvila oli kuitenkin vielä brunssinkin jälkeen auki, niin saatiin istua rauhassa niin kauan kun haluttiin, niin ei tästä mitään vahinkoa sitten ollutkaan.

Moko brunssi
 Marketin puolella oli pieni leikkimökki lapsille, mutta se oli niin kaukana ruokailutilasta, ettei sinne ihan pientä lasta voisi päästä silloin kun on itse syömässä.

Moko market

Mokon brunssi on siis suosittelujen arvoinen ja voisin mennä kumpaan vain paikkaan vielä uudestaankin. Varsinkin jos kaipaa brunssipaikkaa lauantaille, voi Moko olla hyvä vaihtoehto!

Kivaa viikonloppua! Oispa tänä viikonloppunakin brunssi tiedossa, mutta nyt pitää mennä kyllä vähän terveellisemmällä linjalla...


P.S. Ota seurantaan myös mun Instagram (@eathooplove) tai Facebook!

1 kommentti