Sisällön tarjoaa Blogger.

1,5-vuotiaan kuulumisia

1,5-vuotiaan kuulumisia

Me käytiin Pikku Myyn kanssa toissapäivänä 1,5-vuotis neuvolassa ja eilen lääkärintarkastuksessa ja niinpä ajattelin vähän kirjoitella mitä tuolle minityypille tällä hetkellä kuuluu. 

Pikku Myy kasvaa hitaasti, mutta varmasti omalla miinuskäyrällään ja on nyt 78,8cm pitkä ja painaa 10kg. Päänympärys on 47,7cm. Vaatteissa menee nyt enimmäkseen koko 80cm, mutta käytössä on myös joitakin koon 74cm bodyja ja koon 86cm housuja (ellei enemmänkin, kun tuolla on niin pitkät jalat!). Myy kävelee, juoksee, hyppii ja kiipeää joka paikkaan. Se myös tekee kaiken perässä mitä mäkin. Jos laitan hiuksia, se hipelöi myös omia haiveniaan. Jos laitan vartalorasvaa, hieroo se myös jalkojaan. Ja jos seison käsillä, menee sekin pääalaspäin karhuasentoon tai jos seison käsillä seinää vasten, nostaa se myös jalat seinälle. Hauska tyyppi! Myy myös auttaa mua enemmän kotitöissä, kun Rio ja on aina mukana tyhjentämässä pyykki- tai astianpesukonetta. Jos laitan ruokaa, seisoo se usein tuolilla vieressä "auttamassa".

1,5-vuotiaan kuulumisia

1,5-vuotiaan kuulumisia

Mä vielä imetän Myytä. Myös öisin. Välillä on ollut hetkiä, kun se herää yöllä vaan ehkä kerran tai kaksi tissille ja välillä sitä tapahtuu useita kertoja. Myy nukkuu omassa sängyssä, joka on sivuvaununa meidän sängyn vieressä. Sieltä se kömpii aina välillä tissille ja palaa takaisin. Selkeesti sekin kaipaa jo omaa tilaa ja tää onkin mennyt ihan jees näin, vaikka tietysti haaveilen jo vihdoin kokonaisista öistä. Nyt ollaan harkittu Myyn siirtämistä omaan huoneeseen nukkumaan, kunhan se paranee meneillä olevasta flunssasta ja Riolla ei ole aamuvuoroja... Eniten nukkumisessa meitä rasittaa se, että nukuttaminen on todella vaikeaa ja usein Myy meneekin nukkumaan 22-23 maissa. Aamuisin se herää yleensä kahdeksan maissa ja  nukkuu yhdet noin 1-2 tunnin päiväunet.

Myy syö vähän vaihtelevalla ruokahalulla ja nyt pidempään melkein mikään vihannes ei ole kelvannut, ellei niitä piilota johonkin ruokaan, vihermehuun tai smoothieen. Myy ei ole saanut vielä varsinaisesti sokeria, mutta Turkkilaisen jogurtin sekaan tai joihinkin smoothieihin on laitettu vähän hunajaa. Suolan kanssa ei olla enää niin tarkkoja. Pääasiassa syödään vähäsuolaisesti, mutta on Myy syönyt jonkun kerran mm. ranskalaisia, nugetteja ja kylmäsavulohta.

1,5-vuotiaan kuulumisia

1,5-vuotiaan kuulumisia

Potta ei Myytä kiinnosta ollenkaa ja se on aiheuttanut lähinnä huutoa ja raivoa. Potta sekä kirjastosta lainattu pottakirja ovat myös lentäneet seinään. Laitettiin se nyt kokonaan pois vähäksi aikaa ja kokeillaan myöhemmin taas uudestaan. 

Ennen vuoden ikää Myy sanoi äitiä, mutta sitten se hävisi eikä ole enää kuulunut. Isin se on sanonut muutaman kerran. Puhetta tulee muutenkin vain muutamia sanoja, kuten vettä, loppu, tänne, kukka, pupu, kenkä sekä mamma (tarkoittaa kaikkia Muumi-hahmoja). Indenesiaksi tulee vain yksi sana, joka tarkoittaa syömistä.

Semmoinen on meidän Myy tällä hetkellä!

1 kommentti

  1. Tämä oli hauska lukea, kun meillä kuukautta nuorempi neiti. Eilen oli neuvola ja mitat lähes identtiset teidän kanssa! Isosisko oli tämän ikäisenä 88cm pitkä ja saman kokoisina syntyivät, eli hassua miten on jäänyt.

    Meillä lemppariruokaa ovat vihannekset, likka huutaa kaalia, kun rakastaa niin parsaa ja kukkakaalia. Puhuu ihan tauotta, mikä yllätti neuvolatädin ja vanhemmat, olisiko siskon vaikutusta.

    Oikein ihanaa syksyn jatkoa 1,5 veelle, tämä on minusta niin parasta ikää. <3

    VastaaPoista