Sisällön tarjoaa Blogger.

Ihana Ubud!

Ihana Ubud

Moikka! Me ollaan nyt Kutalla, mutta tätä ennen vietettiin kolme yötä Ubudissa, jossa oli ihan super ihanaa! Lovinassa Pikku Myy oli melkein koko ajan itkuinen, kun ei ollut vielä tottunut kuumuuteen ja se oli vähän kipea. Se halusi koko ajan olla vaan sylissä, kun kaikki uusi taisi vähän ahdistaa ja hyvää tarkoittavat lukuisat sukulaiset vähän säikäyttää... Mutta nyt se on onneksi taas oma itsensä ja on alkanut nauramaan ja liikkumaan kuten ennenkin. Myös yöt on menneet kivemmin ja parina yönä olen saanut  nukuttua jo melkein kahdeksan tuntia vain yhdellä herätyksellä!

Ubud, tuo Eat Pray Love -kirjasta/leffastakin tuttu taiteilijakylä merkitsee mulle lähinnä hyvin syömistä ja shoppailua, sillä siellä on niin paljon ihania (terveys)ravintoloita ja -kahviloita sekä Balin parhaat ostosmahdollisuudet. Itse asiassa kaikki mitä Balin markkinakaupustelijoilla on myynnissä, tulee Ubudista. Halvin paikka tehdä ostoksia on Sukowati, joka on paikallinen markkinapaikka pienen ajomatkan päässä Ubudin keskustasta, mutta me ei nyt menty sinne, sillä siellä on niin hirveä ryysäys ja tyrkytys, ettei jaksettu lähtä sinne Myyn kanssa. Ubudin keskustastakin löytyy kuitenkin paljon kaikkea kivaa ostettavaa ja eriyisesti joogavaatteita.

Me yövyttiin Sania's House -nimisessä hotellissa, joka on keskeisellä paikalla Jalan Karnalla. Paikka oli aivan ihastuttava ja joka paikka oli koristeltu runsaaseen balilaiseen tyyliin. Yritin ottaa sieltä muutamia kuvia, mutta se oli melkein vaikeaa, kun joka puolella on jotain kaunista, jonka haluaisi mahduttaa kuvaan. Aamupalan sai tarjoiltuna omalle parvekkeelle tai rakennusten keskelle puutarhaan. paikassa on myös pieni uima-allas, joka ei tosin ollu kovin kummoinen auringonottoon, kun puut ympärillä olivat niin reveviä ja varjostivat allasta melkein koko päivän, mutta kyllä siinä pääsi kuitenkin pulahtamaan. Ainut miinus oli, että huone on melko pieni, mutta kyllä me siellä ollaan kuitenkin ihan hyvin mahduttiin olemaan. Huoneessa oli myös hyvä ilmastointi ja kunnon lämmin suihku, josta olin hyvin iloinen. Suositus siis tälle hotellille, jos Ubudista etsitte majoitusta!

Sanias's House

Sania's house

Ubudissa vierailuun kuuluu tietysti käynti Monkey Forestissa, jossa Myykin pääsi ihmettelemään apinoita. Muuten päivät meni lähinnä katuja edestakaisin tallatessa ja kivoissa ravintoloissa pysähdellessä. Mulla on myös ollut haaveena joogata Ubudissa, jota en ollut vielä päässyt ennen toteuttamaan, vaikka olen ollut Ubudissa neljä kertaa ennenkin. Mutta tällä reissulla vihdoin pääsin käymään aamujoogassa Yoga Barnilla! Oli aivan ihanaa saada vähän omaa aikaa ja verteyttää kehoa. En ookaan treenannut täällä vielä ollenkaan (ellei Myyn kantamista pitkiä rappusia ylös lasketa...), niin teki kyllä hyvää vähän liikkua.

Monkey Forest

Monkey Forest


Yoga Barn

Viimeisenä päivänä ennen Kutalle lähtöä käytiin vielä katsomassa riisiterasseja Tegaleleng -nimisessä paikassa. En ollut siellä ennen käynyt ja paikka olikin tosi hieno. Ehkä upeimmat riisipellot, joita olen Balilla nähnyt! Paikka on pienen automatkan päässä Ubudin keskustasta. Täydellinen lopetus ihanille Ubudin päiville ja pieni rauhoittuminen ennen Crazy Kutaa...

riisipellot

riisiterassit

Loppuun vielä viisi vinkkiä Ubudiin matkustaville!

1. Syö hyvin!

2. Shoppaile!

3. Katsele riisipeltomaisemia!

4. Joogaa!

5. Istu terassilla vain oleskelemassa!


P.S. Ota seurantaan myös mun Instagram (@eathooplove) tai Facebook, jos haluat pysyä reaaliaikaisemmissa Bali-tunnelmissa mukana! 

Ei kommentteja