Sisällön tarjoaa Blogger.

10 vinkkiä lentomatkaan taaperon kanssa

taaperon kanssa lentokoneessa

Meillä on enää muutama päivä Balille lähtöön! Matkavalmisteluihin ja pakkailuihin on mennyt niin paljon aikaa, etten ole oikein kerennyt tulla blogiin mitään kirjoittelemaan... Mutta nyt ajattelin kuitenkin vähän kertoa miten me ollaan valmistauduttu 1v 3kk vanhan Pikku Myyn ensimmäiseen lentomatkaan!

Meidän ensimmäinen lento on noin 6 tuntia Dohaan ja sitten parin tunnin vaihdon jälkeen vielä noin 11 tunnin lento Denpasariin. Ja samat takaisin tullessa. Vähän kyllä jänittää miten Myy jaksaa, kun se on niin vauhdikas ja haluaisi koko ajan liikkua tai kiipeillä jossakin... 

 Mutta näin me nyt ollaan lentomatkaan varauduttu:

* Ollaan laitettu muutama Myyn lempilelu sekä kotoota että mummilasta piiloon noin kuukausi sitten ja otetaan ne mukaan.

* Olen ostanut myös yhden uuden lelun, jotta olisi jotain uutta kiinnostavaa katseltavaa.

* Kaverin pro-vinkki oli ottaa lisäksi jotain narua mukaan, jolla voi sitoa leluja kiinni penkkiin, sillä jos taaperosta on hauskaa vain heittää leluja lattialle, ei tarvitse koko ajan olla kumartelemassa penkkien välissä, vaan voi vain vetää ne narusta takaisin. Myyllä ei ole erityisesti mitään pudottelukautta menossa, mutta voisihan sitä jonkin narunpätkän ottaa mukaan, jos sopiva löytyy. 

* Padille ja puhelimelle on ladattu pienten lasten pelejä ja videoita. Ollaan myös viime päivinä annettu Myy vähän katsella enemmän puhelimelta Teletappeja tms., vaikka muuten ei arjessa niin lähes ollenkaan tehdä. 

* Aiotaan ottaan mukaan tietysti myös paljon eväitä! Lentokoneeseen Myylle on varattuna baby meal, mutta otetaan myös omaa valmisruokaa mukaan. Ostettiin pussissa olevaa ruokaa, joka on helppo lämmittää lentokoneessakin vesihauteessa. Otetaan myös muutama smoothiepussi, jotain tuoreita hedelmän paloja ja varmaankin banaanikaurakeksejä, jotka säilyvät huoneenlämmössäkin pari päivää. Myös oma vesipullo mukaan. Lisäksi on kaikenlaisia naksuja ja bonuksena ostin Myylle juuri spesiaaliherkuksi myös rusinoita. Ei ehkä vaan viitsi kovin paljoa antaa niitä kerralla, kun se ei ole niitä aikaisemmin syönyt, ettei sitten tuu ihan sokerihumalaan tai mee maha sekaisin...

* Ja kantoreppu oteaan ehdottomasti mukaan! Käytävillähän ei pitäisi turhaan kävellä, mutta jos Myytä ei muuten saa nukahtamaan, niin ehkä sitä voisi hetken kanniskella repussa, jonne se nukahtaa yleensä melko helposti. 

* Ollaan myös varattu sille baby bassinet, jonne se luultavasti vielä just ja just mahtuu. Olis mahtavaa saada se välillä sinne nukkumaan, niin saisi kädet vapaaksi, kun sille ei ole omaa penkkiä...

* Vauvan kopan vuoksi meillä on kaikilla kolmella (mun äiti lähtee siis mukaan) paikat vierekkäin, joka on tietysti kiva, mutta mun matkailijakavarilla oli myös aika hyvä vinkki, jos matkustaa vähän isommalla porukalla pikkulapsen kanssa; jos matkustaa vaikka isovanhempien kanssa, voisi  paikat ottakin ehkä vaikka kaksi vierekkäin ja kaksi jostain vähän kauempaa. Näin toiset saa rentoutua rauhassa, kun lapsi on toisten kanssa ja lapsen siirtyessä paikkojen välillä, saa vähän jaloiteltua ja uudessa paikassa on uudet ihmiset ympärillä jne. Ei siis ihan huono idea tämäkään!

* Vaihtovaatteita ja vaippoja mukaan reilusti. Ehkä itsellekin voisi ottaa ainakin vaihtopaidan. 

* Mun mielestä paras vinkki, joka kaverilta tuli, on kuitenkin tämä: Lentokoneessa ei tarvitse kasvattaa lasta! Siellä voi siis olla vähän eri säännöt kuin kotona ja pääasia on, että matka sujuisi mahdollisimman kivasti kaikilla.


Näillä siis mennään! Voin sitten kertoa miten vinkit toimi ja matka meni, kunnes päästään perille... Ja jos jollakin on vielä jotain muita hyviä ideoita lentomatkaa varten tai Appeja, joita kannattaisi ehdottomasti ladata, niin kertokaa ihmeessä!

4 kommenttia

 1. Kaikki englanninkieliset rallatukset youtubesta on meidän taaperon mieleen :-) esim. Abc songs jne.

  VastaaPoista
 2. Hyviä vinkkejä! Me ei oo koskaan lennetty lasten kans eikä oo nyt ajankohtainen juttu mutta todellakin suosittelen ottamaan kaikille seurueen aikuisille vaatekerran käsimatkatavaroihin. Jos lapsi sattuu oksentamaan niin ei oo kiva matkustaa loppumatkan oksennukset sylissä, varsinkin jos annat lapselle lennon aikana "uutta ruokaa" niin kannattaa varautua että pienen maha menee sekaisin.

  Kivaa reissua teille! :D

  VastaaPoista
 3. Mun vinkki on että valvota lasta ennen lentoa. Riippuu tietty vähän lentoajoista mut väsynyt lapsi nukahtaa helposti koneen hurinaan ja hyvällä onnella nukkuu koko matkan!

  VastaaPoista
 4. Mukavia vinkkejä olet kerännyt, täytyy palata näihin kunhan meillekin on matkustelu ajankohtaista. :)

  VastaaPoista