Sisällön tarjoaa Blogger.

Näin järjestät lapsikuvauksen kotona

DIY lapsikuvaukset kotona

Vauvoista on ihana ja helppo ottaa kuvia silloin kun ne vielä pysyvät paikallaan, mutta auta armias, kun ne lähtevät liikkeelle... Sitten ei enää kunnollisia kuvia saakaan, ellei satu olemaan ammatiltaan valokuvaaja ja omista supernopeaa kameraa. Mä en todellakaan ole mikään kuvaaja ja vaikka ulkona aurinkoisella säällä muotokuvat saattavat välillä onnistuakin ja paikallaan olevista esineistä saatan saada aika kivoja kuvia, niin vauhdikkaan taaperon kuvaamiseen mun taidot ja kamerakalusto ei vaan riitä... Tärkeitä hetkiä olisi kuitenkin kiva ikuistaa ja koska pihinä ei kunnon valokuvaajalle raaski mennä, on järjestettävä kuvaukset itse kotona. 

Ja tässäpä tulee mun vinkit DIY vauva- tai lapsikuvauksiin kotioloissa:

 • Pyydä apua. Miellellään koko suku, sillä yksin et mitenkään hommasta selviä. Yksi asettelee lapsen paikalleen, toinen naurattaa, kolmas käyttää kameraa, neljäs juoksee lapsen perään ja sitten kaikki alkaa alusta.

 • Valitse paikka, jossa on mahdollisimman hyvä valaistus. Joka talvisaikaan onkin ihan turha neuvo. Sisällä on kuitenkin liian vähän valoa ja ikävä kyllä lasta ei voi rimpsumekossa vielä ulos lumihankeenkaan... Ei auta siis muu kuin muokata kuvia jälkikäteen.

 • Pidä  lavastus yksinkertaisena, sillä lapsihan on kuvassa se pääasia. Itse sorrun käyttämään ehkä vähän liikaakin kaikenlaisia koristeita ja härpäkkeitä, kun kaikki ideat pitäisi saada käytettyä samassa kuvassa...

 • Valitse lapselle vaatteet, joissa on mukava olla. Vaikka se ihana hiuspanta on kyllä pakko laittaa, vaikkei lapsi haluaisikaan sitä pitää...

lapsen kuvaaminen
 Istuisit nyt nätisti siinä...

 Täh..?

 Mä en tykkää tästä pannasta.
 
 • Opettele etukäteen käyttämään kameraasi.  Olisi hyödyllistä tietää esimerkiksi mistä kamerastaan saa sarjakuvauksen päälle ENNEN kuvausten alkamista, toisin kuin mä tein. 

 • Ole nopea. Sillä ensimmäinen kuva saatta olla ainut, joka onnistuu, ennen kuin lapsi tajuaa mistä asiassa on kyse ja haluaakin lähtä tekemään jotain aivan muuta.  
 
 • Viihdytä lasta. Mutta älä laita musiikkia soimaan, ettei hän ala tanssimaan ja kaikista kuvista tule heilahtaneita. Älä myöskään näytä mitään lelua kameran yläpuolella, sillä muuten lapsi lähtee sitä kohti tai ainakin kurottaa kaikissa kuvissa lelua kohti. 
 
 • Laita läpinäkyvä teipin pala lapsen sormiin. Näin lapsi pysyy hetken paikallaan, mutta tee näin vain, jos haluat hänen katsovan kuvassa sormiinsa. 
 
lapsikuvaus
Onko se hymy vai onko se irvistys...?

 Hei joo, tää on hyvä biisi! Rockabye baby rockabye...

DIY lapsikuvaus
 En mä edelleenkään halua tätä pantaa pitää.

lapsikuvaus kotona
 Nyt riitti, mä lähen meneen...

Ja nyt tulee paras vinkkini pienen lapsen kuvaamiseen:

 • Ota kuvat silloin, kun lapsi nukkuu! Mulla meni hermo yrittäessäni ottaa Myystä joulukuvaa ja lopulta parhaat kuvat tulikin kun se nukkui. Samalla tyylillä mentiin myös uuden vuoden kuvassa ja kohta meillä onkin jo aikamoinen sarja näitä... hehe. Mutta tää vois olla oikeastaan aika hauska idea jatkaa vähän pidemmälle kaikissa kuvissa ja ottaa tyyliin jotkut rippikuvat, valmistujaiskuvat jne. samalla tavalla nukkuessa!

DIY 1-vuotiskuvaus

Tai sitten seuraava vinkki on vaan kaivaa sitä kuvetta ja maksaa jollekin, joka oikeasti osaa homman! Mutta oon miettinyt sitäkin, että jos lapsen veis kuvattavaksi eikä se sielläkään pysyis paikallaan tai suostuis hymyilemään, niin meniskö sitten raht ihan hukkaan, kun ei saiskaan kivaa kuvaa... Mutta luultavasti outo ympäristö ja uusi henkilö sais ainakin hetkeksi lapsen rauhalliseksi ja kuvat voiskin onnistua. 

Mites muiden lapsikuvaukset? Ootteko saaneet onnistumaan kotioloissa vai viettekö suosiolla ammattikuvaajalle?

P.S. Ota seurantaan myös Eat Hoop Loven Facebook sekä Instagram (@eathooplove)!

7 kommenttia

 1. Kyllä meillä on viety kummatkin 2 lasta kuvaajalle ja nyt meidän pienikin pääsee 1 v kuvaan kuvaamoon.ei ole rahat menneet hukkaan naurukuviakin tullut..kannattaa valita naiskuvaaja yleensä luontevampia ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, kiitos vinkistä! Ehkäpä meidänkin pitää jossain vaiheessa luottaa ihan ammattilaiseen. 😊

   Poista
 2. Hahaa niin ihania tilannekuvia! :) Todellakin jatkat tuota nukkuva lapsi -sarjaa ihan vaikka viiskymppisille asti! Mä oon toistaseksi saanut otettua ihan hyviä kuvia, mutta vähän väliä pitää siirtää neiti takasin kuvauspaikalle :D Yks kullankallis vinkki multa, osta jalusta! Mä sain joululahjaksi ja auttaa hirveesti siinä, ettei kuvat heilahda kuvaajan toimesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pakko varmaan jatkaa noita unikuvia! :D Ja toi jalusta vois olla kyllä hyvä! Kiitos vinkistä! :)

   Poista
 3. Ainakin Espoossa järjestetään mm. seurakunnan perhekerhoissa ja asukaspuistoissa kuvauspäiviä jolloin paikalle tulee ammattilaiset välineineen. Niissä voi käydä veloituksetta ja ei ole ostopakkoa. Jos kuvat onnistuu niin maksaa vain niistä mistä haluaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä just katoin, että meidän MLL perhekahvilaan on kai tuolossa tuollainen kuvaus! Pitääkin mennä sinne! :)

   Poista
 4. Ammattilainen osaa ottaa sellaisia kuvia että ne ei oo heilahtaneet vaikka lapsi liikkuisi. Ja ei se haittaa jos lapsi ei hymyilee - kuvat olisivat paremmat jokatapauksessa :D

  VastaaPoista