Sisällön tarjoaa Blogger.

Uuden vuoden tavoitteet

uuden vuoden lupaukset

Mä oon harrastanut oikeastaan aina uuden vuoden lupauksia, välillä paremmalla ja välillä huonommalla menestyksellä. Viime vuosina olen päättänyt tehdä vain mukavia lupauksia ja se onkin ollut kiva tapa. Nyt ajattelin, etten tee varsinaisia lupauksia, sillä kyllähän se aina vähän harmittaa, jos lupaukset rikkoo, mutta asetin itselleni muutamia tavoitteita uudelle vuodelle. 

Joten tässä mun vuoden 2017 tavoitteet:

 • Pidän parempaa huolta itsestäni. Vuosi 2016 meni pääasiassa pitäessä huolta Pikku Myystä, joka on tietysti ymmärrettävääkin, mutta oma hyvinvointi oli välillä vähän retuperällä... Oon mm. syönyt raskauden ja Myyn syntymän jälkeen paljon enemmän herkkuja kuin ennen ja se ei kyllä oo kenellekään pidemmän päälle hyväksi. Paino on vieläkin hiljalleen laskenut, niin herkuistakaan ei ole tullut ihan hirveästi stressattua, mutta vähän pelkään, että kun imetys jossain vaiheessa loppuu, alkaa paino nousemaan, jos jatkan samanlaista mässyttämistä. Eikä herkuista ainakaan tule kovin energinen olo... Nyt siis enemmän terveellistä ruokaa myös äidille! En halua mitään tarkkaa dieettiä aloittaa, mutta pyrin syömään enemmän sellaista ruokaa, josta tulee hyvä olo. Lisäksi treenejä pitää vähän suunnitella ja aikatauluttaa paremmin, jotta saan tehtyä asiat, jotka haluan. Treenaaminen kyllä maistuu, mutta saattaa helposti jäädä väliin tai liian lyhyeksi ihan vaan, koska päiväunet ei onnistu tms.

 • Puhelimen käytön rajoittaminen. Musta on tullut aika some-addikti ja päivässä menee ihan pelottavan paljon aikaa puhelin kourassa. Asialle on pakko tehdä jotain. Varsinkin iltaisin/öisin puhelimen selaaminen on niin turhaa...

 • Kirjojen lukeminen. Mä oon aina tykännyt lukea ja lukenut mm. aina sängyssä ennen nukkumaan menoa. Nykyään se on vaihtunut tuohon aivottomaan puhelimen selaamiseen, joka ei ala edes väsyttämään samalla tavalla kuin lukeminen. Tää tosin johtuu suurimmaksi osaksi siitä, että sängyssä nukkuu muitakin ja valot on aina laitettu pois, kun mä sinne tulen... Häpeäkseni mun täytyy myöntää, etten kai lukenut yhtäkään kokonaista kirjaa viime vuoden aikana, vaan kirjakokemukset jäivät muutamien vauvaoppaiden selailuun ja hillittömään kirjaston sakko-laskuun. Mutta nyt ainakin yritän saada jotain luettua, kun sain joululahjaksikin pari kivaa kirjaa! 

 • Säästäminen. Tää nyt on tällainen pakollinen tavoite, sillä meillä on suunnitteilla pieni matka...

Tässäpä nämä päälimmäisenä mielessä olevat. Lisäksi on vielä joitakin pienempiä henkilökohtaisia tavoitteita ja unelmia, joita en halua julkisesti avata. Tein muuten eilen Pinterestissä oman Unelmataulun vuodelle 2017, joka on mun mielestä tosi kiva tapa tehdä vuosittain. Aikaisemmin olen tehnyt paperisiakin versioita leikkelemällä lehdistä motivaatio- ja unelmakuvia pahville, mutta toi Pinterest-vaihtoehtokin on tosi ihana. Sopivia kuvia löytää helpommin kuin lehdistä ja taulun voi laittaa salaiseksi, jos ei halua muiden näkevän sitä. Sitten vaan käy aina välillä katselemassa mitä siellä olikaan ja tarkistamassa ollaanko menossa yhtään asettamiensa tavoitteiden ja unelmien näyttämään suuntaan. Suosittelen tätä muillekin, sillä tauluun voi laittaa kaikenlaista inspiroivaa ja vuoden lopussa saattaa vaikka yllättyä kuinka paljon unelmista on saattanutkin toteuta!

Miten muiden uuden vuoden lupaukset? Onko ihan humpuukia? Tai onko muut tehneet vuoden vaihteessa jonkinlaisia unelmatauluja?

2 kommenttia

 1. Omaan hyvinvointiin mäkin päätin panostaa tänä vuonna!
  Tosi hyviä nuo sun luoaukset:)

  VastaaPoista
 2. Omaan hyvinvointiin mäkin päätin panostaa tänä vuonna!
  Tosi hyviä nuo sun luoaukset:)

  VastaaPoista