Sisällön tarjoaa Blogger.

Äitiysloman viimeinen päivä

äitiysloman loppu

Huomenna Pikku Myy on yhdeksän kuukautta ja on ollut olemassa yhtä kauan niin mahan sisäpuolella kuin ulkopuolellakin. En edes jaksa aloittaa taas liirum laarumia kuinka aika on mennyt niiiin nopeasti, mutta sen kerron, että mulla oli tänään äitiysloman viimeinen päivä! Oho. 

Mulla ei ollut mitään suuria tavoitteita äitiyslomalle lapsenhoidon lisäksi, sillä arvasin, että se saattaa ainakin näin ensikertalaiselta viedä kaiken energian, mutta olinhan mäkin joitain juttuja suunnitellut tekeväni sitten äitiys"lomalla" kun on "aikaa"... 


Tässä muutamia asioita, joita suunnittelin tekeväni:

  • Suuri KonMari -projekti (En ole tehnyt.)    


  • Blogiin panostaminen ja postaaminen vähintään joka toinen päivä (No, olen sentään siirtynyt tänne Kaksplussalle hieman enemmän aihetta kuvaavalle alustalle, mutta ei tää blogi ihan sellainen vieläkään ole mitä mielessäni aina suunnittelen...)


  • Opetus- ja esiintymiskuntoon pääsy  (Tää sentään on aika hyvällä mallilla, jee!)


  • Terveellisen kotiruoan valmistaminen joka päivä.  (Nojooo... Tää on ehkä vähän niin ja näin. Teen kyllä nykyään enemmän ruokaa, mutta välillä syömiseni menee vieläkin lähinnä välipalajutuilla.)
  

  • Balin matkaa varten säästäminen (Hah... En tiedä pitäiskö itkeä vai nauraa, mutta tää ei ole kyllä onnistunut ollenkaan. Saa nähdä milloin me sinne päästään...) 

  • Erilaisissa harrastuksissa käyminen, niin vauvan kanssa kuin yksin. (Juu, ei olla käyty. Myyn kanssa ollaan muutaman kerran käyty Itiksen Leikkiaseman kerhossa ja kerran MLL:n vauvakahvilassa... Suunnittelin myös käyväni itse esim. jossain tanssitunneilla tai joogassa nyt kun vapaa-aikaa on ollut kerrankin myös iltaisin. Mutta enhän mä  missään ole käynyt. Mä oon istunut iltaisin sohvalla.)

ensilumi

lumileikit

Että vinkiksi vaan muille äitiyslomaa aloitteleville, että turha ottaa mitään paineita muiden hommien hoitamisesta. Vaikka on olemassa kaikenlaisia supertyyppejä, jotka äitiysloman aikana perustaa yrityksiä, juoksee maratooneja ja valmistaa joka päivä monipuolisia terveysruoka-aterioita, niin mun mielestä on jo ihan kiitettävä saavutus, että saa vauvansa hoidettua jokseenkin kunnialla!

Mulle äitiyslomaelämä ei ollut muutenkaan mikään shokki verrattuna ehkä normi päivätöissäkäyville, sillä itse iltatyöläisenä oon tottunut olemaan päivät vapaalla. Ja nyt kun elämä vauvan kanssa on alkanut rullaamaan, koen tekeväni aika samoja asioita kuin ennenkin. Päivisin käyn treenaamassa ehkä 2-3 kertaa viikossa, jolloin Myy nukkuu joko päiväunia tai pyörii lattialla mukana. Blogia kirjoitan yleensä illalla Myyn mentyä nukkumaan. Se olikin vielä aika helppoa, kun nukkumaanmenoaika oli siinä 19-20 välillä. Nyt yöunet alkaa usein vähän myöhemmin, jolloin iltaan jää vähemmän omaa aikaa... Mutta sekin on tietysti aivan oma valinta miten sen ajan käyttää. Välillä sohvalla lojuminen voi voittaa blogin kirjoittamisen ja toisinaan suihku jää välistä, jotta kerkeää kirjoittaa... Suurin ero entiseen arkeen on varmaankin se, että katson nykyään paljon enemmän telkkaria, sillä oonhan ollut nyt ekan kerran vuosiin kaikki illat kotona ja aikaa ohjelmien kattomiselle löytyy ihan eritavalla. 

Ja mitäs nyt sitten, kun äippäloma loppuu? Pidän nyt loppuvuoden muutamaa opetustuntia ja ensi vuoden alusta toivottavasti vähän lisää. Ja teen tietysti esiintymiskeikkoja, jos niitä tulee. Kovin paljoa en kuitenkaan halua vielä ottaa töitä, sillä haluan olla Myyn kanssa kotonakin.

Kivaa talvista viikkoa!

Ei kommentteja