Sisällön tarjoaa Blogger.

2,5-vuotiaan kanssa Puuhamaassa

2,5-vuotiaan kanssa Puuhamaassa

Me käytiin viime viikolla Pikku Myyn, mun kaverin ja hänen samanikäisen lapsensa kanssa Puuhamaassa. Olikin melkin ihme, että edes loppujen lopuksi päästiin sinne, sillä ollaan oltu menossa paikkaan jo varmaan viisi kertaa tänä kesänä, mutta milloin onkin ollut vesisade ja milloin joku kipeenä. Myykin on jo varmaan ihmetellyt, että mikä ihmeen paikka se Puuhamaa on, kun siitä ollaan jo usein puhuttu, mutta ei koskaan olla vielä sinne päästy... 

Eikä ihan mutkitta mennyt tämäkään yritys! Me lähdettiin Myyn kanssa junalla Riihimäelle, josta kaverin piti tulla meitä hakemaan. Muutama minuutti ennen Riihimäkeä oltiin noustu jo ovelle odottamaan, kun juna kuitenkin yhtäkkiä pysähtyi. Jonkin aikaa odoteltiin ja syyksi ilmeni jokin raidevika ja tuli kuulutus, jossa kerrottiin, ettei juna pääsekään ajamaan Riihimäelle, vaan joutuu palaa Hyvinkäälle. Hah. No ei muuta kun kaveri ajaakin Hyvinkäälle hakemaan meidät, jostä päästiin lähtemään sitten kohti Tervakoskea ja Puuhamaata vähän suunniteltua myöhemmin.

2,5-vuotiaan kanssa Puuhamaassa

2,5-vuotiaan kanssa Puuhamaassa

Mä en ollut koskaan aikaisemmin käynyt Puuhamaassa ja vähän kauhistelin aivan tupaten täynnä olevaa parkkipaikkaa. Ilma oli aurinkoisen paahteinen ja me lähdetiin tutkimaan Puuhamaan tarjontaa. Ja sitähän riitti! Melkein puolet paikasta on vesipuistoaluetta ja loput erilaisia huvipuistolaitteita, leikkipuistovälineitä sekä muita aktiviteetteja. Me käytiin ensin testailemassa maailmanpyörää, karuselleja ja pomppulinnoja, mutta aika pian piti mennä jo syömään, kun saapuminen oli sen verran myöhästynyt. Puuhamaassa on ravintoloita, mutta myös hyvät grillausmahdollisuudet, joista me hyödynnettiin molempia, sillä meillä oli omat eväät grillaukseen ja käytiin hakemassa vielä niiden lisäksi ranskalaiset. Syömistä varten löytyi pieniä paviljonkeja, joita oli yllättävän hyvin vapaana ja saatiin syödä kivasti ihan omassa rauhassa.

Lounaan jälkeen olisi ollut lasten päiväuniaika, joka toteutuihin kaverin lapsen kohdalla, mutta ei Myyn... Mä nimittäin yritin puolitoista tuntia (!!!) saada sitä nukkumaan, mutta se ei vain nukahtanut! Yritin niin kauan, koska tiedän, ettei se vaan millään jaksa olla hereillä koko päivää ilmankaan ja iltapäivastä olisi jo ollut edessä armoton väsymyskiukku ja villiintyminen... Tää oli melko hermoja raastava hetki, kun itse heijasin rattaita ja kävelin ympäri puistoa kaverin loikoillessa jo poreammeessa... Lopulta en enää jaksanut ja luovutin. Myy oli kuitenkin lepäillyt koko ajan rattaissa, joten ehkä se vähän auttoi ja se nousikin sieltä ihan iloisena ja me lähdetiin uimaan.

2,5-vuotiaan kanssa Puuhamaassa

2,5-vuotiaan kanssa Puuhamaassa

Allasalueella on paljon isommille lapsille suunnattuja juttuja kuten isoja vesiliukumäkiä, mutta kyllä siellä taaperollekin riitti puuhaa. Me käytiin kahdessa lastenaltaassa, villivirrassa uimarenkaalla sekä porealtaassa. Kaveri oli aikaisemmin valitellut, että altaiden vesi oli aika kylmää, mutta nyt kuumassa auringon porotuksessa se oli ihan sopivaa tälläisille vilukissoillekin. Altailla olisi viihtynyt varmasti pidempäänkin ja siellä saisikin vietttyä noin kuumana päivänä vaikka koko ajan, mutta me haluttiin vielä mennä käymään muissakin jutuissa, joita ei oltu keretty vielä kokeilla.

2,5-vuotiaan kanssa Puuhamaassa

Taaperoiden suosikkeja puistossa oli suuri vanha keinu (jonka sirkuslaiset tuntevat venäläisenä keinuna), karusellit sekä itse ajettavat sähköautot. Lisäksi pitkä kiipeilyrata oli kiva, vaikka mentiinkin siihen niin myöhään, että Myy alkoi olla jo tosi väsynyt eikä meinannut pysyä melkein pystyssäkään. Itse tykkäsin myös pienistä itse ajettavista veneistä.

Me oltiin paikalla yhteensä kahdeksan tuntia (josta tietysti pari tuntia meni lepoon ja syömiseen), mutta ei mitenkään keretty käydä kaikissa jutuissa, joissa oltaisiin voitu. Taaperoille oli tarjolla valtavasti erilaisia juttuja, josta olin aika yllättynyt, kun ajattelin suurimman osan olevan suunnattu isommille lapsille. Paikkana Puuhamaa onkin aivan loistava, kun sieltä löytyy tekemista aivan varmasti kaiken ikäisille ja tykkäsi sitten vesijutuista tai ei. Me ainakin oltiin todella tyytyväisiä ja saatiin todellakin rahalle (vaikkakin kyseessä oli alennusliput) vastiketta! Ja vaikka puisto oli aivan täynnä ihmisiä, ei mihinkään laitteisiin, vessoihin, ravintoloihin tms. tarvinut paljoakaan jonottaa, sillä ihmiset olivat levittäytyneet niin laajalle eri paikkoihin. Ainoa miinuspuoli on mielestäni se, että tää on taas yksi niitä paikkoja, jonne on aika mahdotonta mennä ilman omaa autoa... Riihimäen asemalta on reilusti matkaa ja ainakaan kaveri paikallisena ei tiennyt mistään paikallisbusseista.

2,5-vuotiaan kanssa Puuhamaassa

2,5-vuotiaan kanssa Puuhamaassa

Päivä oli siis oikein hauska ja onnistunut, mutta kieltämättä kotiin lähtiessä oli aika väsynyt olo ja jalat painoivat. Odotin jo mielessäni kotimatkaa, jolloin Myy vihdoin nukahtaisi rattaisiin ja itse saisin vain rentoutua junan penkissä. Mutta mitä vielä! Kaverin heitettyä meidät asemalle, huomasin ettei paikallisjunia mennyt vieläkään Riihimäeltä Helsinkiin päin ja jouduttiin odottaa IC junaa. Juna oli myöhässä ja odotettiin sitä seisten 45minuuttia, kun luultiin koko ajan sen tulevan ihan pian. Vihdoin sitten päästiin täpösen täyteen junaan, jossa ei tietenkään mahduttu istumaan... Niinpä seisoin vielä koko kotimatkankin ja Myy ei edes nukahtanut missään vaiheessa. Eli se siitä rentouttavasti kotimatkasta, hah...

Onko muut käyneet taaperoiden kanssa Puuhamaassa? Mitä olette tykänneet? Meillä oli niin kivaa, että voitais mennä varmasti ensi vuonna uudestaankin!


P.S. Ota seurantaan myös mun Instagram (@eathooplove) ja  Facebook!

Ei kommentteja