Sisällön tarjoaa Blogger.

Mantelimaitoinen myslipuuro (G, M)


Mantelimaitoinen myslipuuro

Mä tein tällä viikolla vahingossa niin herkullista puuroa, että pakko jakaa vinkki tännekin! 

Meillä tehdään puuro yleensä aina veteen. Joskus laitan sekaan vähän kookosmaitoa ja välillä olen heittänyt mukaan hieman mantelimaitoa, jos on ollut purkissa jämät jäljellä. Tällä viikolla ajattelin kuitenkin kokeilla käyttää pelkästään mantelimaitoa ja aloin puuronkeittohommiin. Kun mantelimaito kiehui, huomasin, että meillä olikin vain 1dl kaurahiutaleita jäljellä! Olisin tietysti voinut kaata ylimääräiset maidot pois, tehdä puuron vain Myylle ja syödä itse jotain muuta, mutta en halunnut tuhlata mantelimaitoa ja puuro oli alkanut jo houkuttaa... Niinpä kaappeja hetken kaiveltuani kaadoin sekaan toisen desin mysliä ja jestas, että tulikin maistuva puuro! 


Joten otapa tästä vinkki vaikka viikonlopun vähän herkumpaan puuroon!

1dl kaurahiutaleita
1dl mysliä/granolaa 
4dl mantelimaitoa

Näistä keittelemällä tuli sopiva yhden äidin ja yhden taaperon annos. 


Meillä oli Fazer Alku Omenainen kauragranolaa, joka on aika kiva tuote, kun siinä on moneen muuhun mysliin verrattuna mielestäni järkevämpi ainesosaluettelo (kaura, hunaja, kuivattu omena, rypsiöljy, suola). Kannattaa siis vähän katsoa myslin sisältöä, jos syöjä on kovin pieni ja haluaa välttää liiallista sokerin saantia. Mun suuhun puuro maistui aika makealta näillä suhteilla tehtynä, sillä me ei muuten koskaan käytetään mitään makeutusta, mutta tehtiin puuroa myöhemmin vielä  uudestaan niin, että kaurahiutaleita oli 1 1/2dl ja granolaa 1/2dl ja siitä tuli hyvää niinkin, eikä maku ollut ihan niin makea. Makuun vaikuttaa myös se onko mantelimaito makeuttamatonta vai makeutettua. 

Puuron päälle me laitettiin vielä vähän chia-vanukasta (chian siemeniä, mantelimaitoa, kookosmaitoa), auringonkukan siemeniä, pähkinöitä, kaardemummaa, kanelia  ja mustikoita, joten siitä tuli ihan superherkkupuuro! Mutta päällehän voi tietysti laittaa ihan mitä tahansa muutakin mitä haluaa. 

Mantelimaitoinen myslipuuro

Mantelimaitoinen myslipuuro

Mua aina vähän jännittää, jos Myy saa jotain makeampaa syömistä, sillä pelkään, että se tykkää siitä niin paljon, ettei halua syödä enää sen jälkeen mitään muuta... Ja tässä puurossakin vähän mietin, että mahtaako sille maistua enää tavallinen veteen tehty puuro ollenkaan, mutta onneksi pelko oli turha! Kyllä se tätä hyvällä ruokahalulla söi, mutta ei edes kaikkea ja seuraavana päivänä maistui hyvin taas ihan tavallinenkin puuro. Oikeastaan monetkaan vähän makeammat jutut, joita se on saanut maistaa, ei olekaan maistuneet sille niin erityisesti. Ja hyvä niin!

Mantelimaitoinen myslipuuro

Mantelimaitoinen myslipuuro

Aurinkoista viikonlopun jatkoa! Me oltiin viettämässä aamupäivää Itiksessä, kun siellä oli kaikenlaista hiihtolomaohjelmaa lapsille. Oli pallomeri, pomppulinna liukumäellä ja Riehulin disko. Sitten syötiin lounasta kahvilassa ja Myy sai poskeensä glittertatuoinnin (ekoglitteristä!), jonka se tosin heti vähän pyyhkäisi pois. Nyt maistuu sitten päiväunet hyvin! 


P.S. Ota seurantaan myös Eat Hoop Loven Facebook sekä Instagram (@eathooplove)!

Ei kommentteja