Sisällön tarjoaa Blogger.

Itsetehdyt raakapatukat

Itsetehdyt raakapatukat

Mulla on aika usein tapana ottaa töihin mukaan Barebar -raakapatukka tai Lidlin vastaava versio. Välillä saatan myös nautiskella sellaisen iltapäiväteen seurana pikkuherkkuna. Patukat kuitenkin maksavat halvimmillaankin 1,35e/kpl ja välillä olen mietinyt, että ehkä vastaavia voisi tehdä itse kotonakin. En ole kuitenkaan jostain syystä jaksanut kokeilla patukoiden tekoa, kun olen ajatellut sen olevan jotenkin vaivalloista... Mutta eipä todellakaan ollut, kun tässä eräänä iltana aika ex tempore ryhdyttiin Pikku Myyn kanssa sellaisia tekemään! 

Patukat valmistuvat yksinkertaisimmillaan vain sekoittamalla taatelaita ja pähkinöitä tehosekoittimessa massaksi. Mukaan voi sitten vielä lisätä erilaisia makuja tai vaikka proteiinijauhetta. 

Mun patukoihin tuli tällä kertaa tällaiset ainekset:

* 100g pähkinäsekoitusta

* 7 Medjool-taatelia

* noin puoli dl suklaanmakuista riisiproteiinijauhetta

*  noin 1 rkl raakakaakaojauhetta

* noin 1 tl vaniljajauhetta 

Ensimmäiseksi pähkinät jauhetaan blenderissä rikki ja sitten vähän kerrallaan lisätään joukkoon taatelit. Itse jätin rakenteeseen hieman isompiakin pähkinän paloja, sillä ne tuo mielestäni mukavaa suutuntumaa. Lopuksi mukaan lisätään vielä muut ainekset ja sekoitellaan niin, että massasta tulee tasaista. Tässä hommassa on hyvä olla melko tehokas blenderi ja välillä massaa saattaa joutua siirtelemään reunoilta takaisin terien päälle, mutta kaikenkaikkiaan sekoittaminen kävi mielestäni paljon helpommin kuin olin odottanut. Ja mukaanhan voi laittaa jotain muutakin maustetta oman mielen mukaan. Ja jos haluaa proteiinipitoisempia patukoita, laittaa protskujauhetta vähän enemmän. Mä aloitin nyt aika pienellä määrällä, kun riisiproteiini maistuu mun mielestä usein vähän jauhoiselta... Mutta tää määrä ei ainakaan maistunut ollenkaan läpi. 

Valmis massa levitetään leivinpaperin päälle ja muotoillaan tiiviiksi levyksi. Itse pidin levyä tunnin verran pakastimessa, mutta pelkkä jääkaappikin saattaa riittää. Sitten leikkasin levystä patukoita ja käärin ne leivinpaperin paloihin, jotta ne ei säilytyksessä tarttuisi toisiinsa. 

Itsetehdyt raakapatukat

Itsetehdyt raakapatukat

Patukat kannattaa säilyttää jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa, mutta ne kestävät kyllä muutamia tunteja huoneenlämmössäkin, jos ne ottaa evääksi johonkin mukaan. Ja jääkaapissa ne säilyvät ainakin viikon verran ihan hyvinä, kenties kauemminkin, jos ne eivät ennen sitä ole jo kadonneet parempiin suihin...

Pikku Myy oli mun apuna näitä tekemässä ja tällainen on just kivaa puuhastelua iltoihin, jotka tuntuvat välillä vähän pitkiltä. Ahkera apuri halusi myös tietysti maistaa valmiita tuotoksia ja nämä olivatkin niin herkkua, että niitä olisi mennyt enemmän kuin äiti antoi syödä... 

Itsetehdyt raakapatukat
Pikkuapulainen oli taas mukana kuvaamassa blogia vartenkin, haha...


Ihanaa viikon loppua kaikille!


P.S. Ota seurantaan myös Eat Hoop Loven Facebook sekä Instagram (@eathooplove)!

2 kommenttia

  1. Vastaukset
    1. No niinpä! :) Mäkin olin vähän hämmästynyt kuinka helppoja nää oli!

      Poista