Kaksplus.fi
Sisällön tarjoaa Blogger.

Ihana maanantai

Ihana maanantai

En oo varmaan koskaan tehnyt varsinaista "päivä mun kanssa" -postausta, mutta sellainen tästä nyt tuli, kun oli harvinaisen kiva maanantai!

Uusi viikko tosin alkoi vähän ärsyttävästi... Olin illalla päättänyt, että nyt on pakko alkaa ottamaan omaa aikaa aamuista, kun iltaisin en saa mitään aikaiseksi. Menin ajoissa nukkumaan ja laitoin kellon soimaan 6.30. Myy herää yleensä 7.30-8.00 aikoihin ja ajattelin, että kerkeän vähän joogaamaan omassa rauhassa ennen sitä. Kello soi, nousin reippaana ylös Myyn jäädessä nukkumaan (se oli tullut aamuyöstä meidän sänkyyn) ja menin vessaan. Mutta eiköhän se jo ollut noussut ja kävellyt mun perään ennen kuin edes kerkesin vessasta pois... Se siitä joogasta sitten. Ärsytti sen verran, että otin Myyn kainaloon ja mentiin nukkumaan vielä vähäksi aikaa. Kasin maissa heräsin uudestaan ja nousin ylös, kun Myy yllättäen vieläkin jatkoi unia. Söin rauhassa aamupalaa ja tein aamutoimet koko ajan miettien, että miten se lapsi vieläkin vaan nukkuu ja kerkeisiköhän sitä vielä joogaamaan hetken. Ei kerennyt ja Myy heräsi ysiltä. Mutta olin saanut kuitenkin oman rauhaisan aamuhetken ja sitten yhteinen päivä alkoikin ihan kivasti. 

Ihana maanantai

Aamuhommien jälkeen käytiin pikaisesti mun äidin luona ja leikittiin vähän aikaa sen pihalla. Aamuinen sumu muuttui ihanan aurinkoiseksi päiväksi ja päätettiin käydä Myyn kanssa sieltä lähtiessä jossain lounaalla. Vastaan tuli Onda, jonka ulkoterassi houkutteli syömään ehkä vielä viimeisen kerran ulkona ennen kunnon syksyn saapumista. Ruoka oli molempien mielestä hyvää ja ajattelin siinä syödessä, että niin se vaan tuli tällainenkin aika, jolloin voi olla kiva käydä Myyn kanssa syömässä ihan kahdestaankin. Se osaa syödä jo aika siististi itse ja melkein mistä vaan löytyy sillekin syötävää. Sillä on mennyt myös ohi se kauhein ruokapöydässä häsäys -vaihe, eikä se enää koko ajan seiso tuolilla tai yritä kiivetä pöydälle. 

Ihana maanantai

Ruoan jälkeen päätin kävellä keskustaan, sillä halusin nukuttaa Myyn ja mennä treenaamaan. Kävellessä tuli niin kuuma, että piti ottaa ihan takki pois ja tuntui ihan kesältä! Myy nukahti juuri ennen treenisalille saapumista ja mä sain treenattua rauhassa puolitoista tuntia. Mahtavaa!

Treenien jälkeen lähdin kävelemään Kamppia kohti ja pyörähdin muutamassa kaupassa, jolloin Myy vihdoin heräsi. Paistateltiin vielä hetki auringossa ja syötiin välipalaa ulkona. Sitten lähdettiin metrolla kotiin. Yleensä Myy ei oikein viihdy metrossa, mutta nyt meni ihan kivasti ja pari pysäkin väliä jopa aivan hiljaa kuunnellen miestä, joka tuli metroon soittamaan kitaraa ja laulamaan. 

Kotona katsottiin Pikku Kakkosta ja käytiin sen jälkeen vielä ulkona ja kaupassa Rion kanssa. Me mennään välillä lähikauppaan ilman rattaita, kun Myy jaksaa kävellä sinne hyvin. Kaupassa se saa työntää omia pikkukärryjä, joka menee välillä ihan kivasti ja välillä se lappaa sinne hyllyistä kaiken mihin ylettyy. Viimeksi Rio sanoi sen ottaneen kaiken missä oli Muumin kuva... Kotona syötiin Rion tekemään indonesialaista ruokaa kaikki yhdessä, joka on melko harvinaista. 

Sitten iltahommat ja Myykin meni aika helposti nukkumaan. Sitten sohva-aikaa itselle ja iltapalaksi ihan hitsin hyvää kookosjogurttia, jota ostin Ruohonjuuresta! Harmi, että se oli vähän turhan kallista... Ostin sitä nyt testiin, kun oli puoleen hintaan. 

Ihana maanantai

Vaikka päivä oli ihan tavallinen, oli se silti jotenkin erityisen mukava. Myyn kanssa on menossa nyt tosi kiva vaihe ja oleminen sen kanssa on pääasiassa helppoa ja hauskaa. Sen puuhia on niin hauska katsella, kun se matkii kaikkea, oppii koko ajan uutta ja alkaa pikku hiljaa juttelemaankin. Välillä tosin huomaa jo uhman vähän puskevan päälle ja se saattaa hermostua jostain ihan hillittömästi. Tänään raivari tuli aamulla, kun meinasin laittaa sille päälle jotakin muuta, kun pupu-paidan, jonka se oli huomannut... Mutta se meni sitten ohi, kun laitettiinkin se paita. Hermostumiset on joskus niin dramaattisia, että melkein alkaa itseä naurattaa, kun se heittäytyy maahan tai tekee tekoitkua tms, mutta kovasti mä yritän aina sanoittaa ja olla sen suurien tunteiden tukena. 

Tämmöinen päivä siis meillä tänään. Tällä oli kiva aloittaa uusi viikko!

Mukavaa uutta viikkoa teillekin!

Ei kommentteja