Sisällön tarjoaa Blogger.

Helppo ja herkullinen chiavanukas

chia vanukas

Mä oon innostunut pitkästä aikaan tekemään chiavanukkaita  ja ajattelin jakaa näin viikon päätteeksi todella nopean ja helpon ohjeen, joka käy niin aamu-/ilta-/välipalaksi tai terveellisemmäksi jälkkäriherkuksi. 

Pienet chian siemenet ovat superfoodia parhaimmillaan ja ne sisältävät mm. hyviä rasvahappoja, protetiinia, kuitua, antioksidantteja sekä kalsiumia. Chian siememiä pitää aina liottaa ennen käyttöä ja niistä muodostuukin nesteeseen sekoitettuna geelimäinen "vanukas".

Kahteen annokseen mun vanukasta tulee 2 reilua ruokalusikallista chian siemeniä pariin desiin nestettä, jossa on puolet mantelimaitoa ja puolet kookosmaitoa. Seoksen voi jättää jääkaappiin yön yli tai vaikka pidemmäksikin aikaa, mutta se on valmista syötäväksi nopeamminkin, sillä kookosmaito on sen verran paksua, että geeliytyminen tapahtuu nopeasti. Ja juuri kookosmaidon vuoksi rakenteesta tuleekin ihanan kermainen. Kun vanukas on valmis, laitetaan sitä kuppiin (mielellään läpinäkyvään, sillä se on vaan kivan niin näköistä) ja päälle vähän Fazer Alku Omenainen Kaura-granolaa (jossa on vain kauraa, kuivattua omenaa, hunajaa, rypsiöljyä ja merisuolaa) sekä paljon marjoja.

Nam!

chia vanukas

chia vanukas

Chiaa voi antaa myös yli 1-vuotiaille lapsille max. 1 rkl / päivässä muiden öljykasvien siementen kanssa vaihdellen. Voisinkin tarjota tätä huomenna Pikku Myylle ja katsoa mitä se tykkäis...

Toivottavasti teillä on ollut kiva viikonloppu! Mulla se meni mielenkiintoisessa ilmajoogaohjaaja -koulutuksessa!

Ei kommentteja