Sisällön tarjoaa Blogger.

Edullinen keittiön muutos DC-Fix sisustuskalvoilla

keittiön muutos DC-Fixillä

Me asutaan vuokra-asunnossa eikä voida täällä alkaa remontoimaan mielemme mukaan, mutta mun teki silti mieli tehdä pientä freesausta meidän keittiöön, jonka vaalean keltainen väritys ei ole koskaan ollut ihan mun mieleen. Luin netissä kuinka DC-Fix kalvoilla (aka kontaktimuovilla) voi päällystää monenlaisia pintoja ja saada ne vieläpä nätisti irti tarvittaessa. Niinpä aloin suunnittelemaan keittiön kaappien päällystämistä DC-Fix sisustuskalvoilla...

Meidän keittiön kaapit on kulmasta pyöreät ja niissä on eri väri kannessa kuin reunoissa, joten jouduin hetken miettimään miten saisin kalvon nätisti niihin laitettua. Päädyin laittamaan DC-Fixin vain kaapin kansiosaan ja jättää reunat rauhaan. Näin ollen mun piti vain ruuvata vetimet hetkeksi pois ja leikata sopivan kokoisia paloja, jotka kiinnitin kaapin pintaan. En nyt ala sen tarkempia ohjeita kirjoittamaan, sillä netistä löytyy jo hyviä ohjeita kalvoilla päällystämiseen mm. täällä. 

Kokeilin ensimmäisen kalvon laittamista alhaalla reunassa olevaan kaappiin, jotta se ei olisi heti esillä, jos siihen tulisikin jotain ruttuja. Asennus onnistui kuitenkin helposti ja sain ilmakuplat hyvin pois työntämällä kalvoa Pikku Myyn vauvakirjan reunalla. Ensimmäinen meni niin helposti, että oikein innostuin, mutta myöhemmin ongelmaa tuli hieman sen kanssa, etten saanut leikattua reunaa aivan niin suoraan, kuin olisin halunnut eikä yläreunaa sitten saanutkaan aivan tasaisesti laitettua ja niinpä joidenkin kaappien reunoissa näkyy paikoitellen pieniä rantuja kaapin alkuperäistä väriä... Tämä en kuitenkaan itseäni niin häiritse, sillä kaapin reunat ovat puunvärisenä aika lähellä tätä väriä. Muutos on mielestäni ihan onnistunut ja sopii hyvin keittiöön, jonka alkuperäinenkään ulkonäkö ei ollut aivan tiptop, joten pienet kauneusvirheet kalvoissa eivät ainakaan tehneet kettiöstä entistä huonompaa.


Tässä ENNEN kuva, joka ei laadulla loista (ja jossa ihanasti tiskitkin on altaassa, heh) , mutta josta kuitenkin näkee lähtötilanteen.

keittiön muutos ennen

Ja keittiö JÄLKEEN Fixauksen!

keittiön muutos jälkeen

keittiön kapit DC-fix

Ja kuten monilla projekteilla on tapana, laajentui tämäkin vähän kun keksin päällystää samalla myös työtason harmaalla DC-Fixillä sekä ruokapöydän kuluneiden lankkujen värisellä kalvolla. Varsinkin ruokapöydästä tuli mielestäni aika hauska. Ja jos väri alkaa jossain vaiheessa kyllästyttää, voi siihen heittää sitten pöytäliinan päälle.

Kaappeihin mulla meni vähän hölmösti reilu kaksi isompaa rullaa, joten valkoista kalvoa on vielä aika reilusti jäljellä. Vähän tekis mieli vielä tuunailla tuota keittiön nurkkaan ilmestynyttä Ikean Duktik leikkikeittiötä... Ruokapöytään riitti yksi pienempi rulla ja tason harmaatakin jäi vielä vähän jäljelle. Ostin kalvot Etolasta, josta niitä löytyi monia erilaisia, mutta hinnoissa menin vähän sekaisin, kun kävin hakemassa niitä kolmella eri kerralla. Mutta koko keittiön muutokseen meni kuitenkin reilusti alle satanen!

Ikea Duktik keittiö

keittiön muutos

DC-Fix on helppo ja edullinene tapa vähän freesata pintoja ja sitä voi tosiaan laittaa moniin paikkoihin. Kaapin oviin, kaakeleihin, huonekaluihin, lattioihin jne... Tämä sopii hyvin myös vaihtelunhaluisille tai jos haluaa vähän kokeilla uusia sävyjä, sillä kalvot ainakin pitäisi saada helposti myös pois. Meillä on ollut Fixit nyt noin kuukauden keittiössä eikä ne ole menneet miksikään. Hyvin kestää kostealla pyyhkimistä, jota varsinkin ruokapöydälle tulee tehtyä usein. Mulla on vielä pari ideaa mihin jämäkalvoja voisin käyttää, mutta palataan niihin myöhemmin, jos saan ne toteutettua. 

Onko muut käyttäneet DC-Fixiä sisustuksessa? Mitä olette päällystäneet?


P.S. Ota seurantaan myös mun Instagram (@eathooplove) tai Facebook!

2 kommenttia

  1. Tosi paljon raikastui teidän keittiön ilme! Haaveilen myöskin, että dc fixillä päällystäisin meidän keittiön kaapit, mutta niissäkin reunat menevät vähän hassusti kaltevina ja tummina (eniten ärsyttävä kohta), joten en tiedä miten ihmeessä onnistuisin päällystämisessä. -kirmi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kannattaa vähän googletella miten muut on saaneet kaarevat tai muuten hankalat kohdat laitettua, niin voi hyvinkin löytyä ratkaisu!

      Poista