Sisällön tarjoaa Blogger.

Täydellisen loman viimeinen päivä

täydellinen loma

Canggun jälkeen mun, Rion ja Pikku Myyn matka jatkui takaisin Rion kotikaupunkiin Lovinaan loman viimeiseksi kymmeneksi päiväksi. Mun äiti meni Canggusta vielä viideksi päiväksi Ubudiin ja tuli sieltä sitten Lovinaan. Lovinassa me yövyttiin Puri Bali -nimisessä hotellissa, jossa meillä oli ensin pienempi huone ja viimeiset viisi päivää iso asunto, jossa oli kaksi kerrosta, kaksi vessaa, keittiö ja iso parveke. Päivät ovat menneet todella rennosti altaalla ja rannalla lekotellessa sekä Rion perheen kanssa aikaa viettäessä mitään kovin erityistä tekemättä. Ja nyt ollaankin jo siinä pisteessä, että menossa on matkan viimeinen päivä...


taapero lomalla

taaperon helleasu

Tämä matka oli itselleni kaikenkaikkiaan aika täydellinen, sillä se oli sopivan pituinen ja oltiin siitä sopiva aika Lovinassa sekä muualla reissaamassa. Oli ihana päästä katsomaan, kuinka innoissaan Rion perhe oli Myystä ja antaa heillekin mahdollisuus tutustua uuteen perheen jäseneen. Oli myös tosi kivaa, että mun äiti oli mukana ja siitä oli paljon sekä apua että seuraa matkan aikana. Mäkin sain aina seuraa mieleisiini ravintoloihin, eikä tarvinut aina syödä Rion kanssa riisiä.

Myyn kanssa matkustaminen toi tietysti omat pienet haasteensa, mutta kaiken kaikkiaan sen kanssa meni todella hyvin. Kirjoitan taaperon kanssa matkustamisesta varmaan myöhemmin vielä vähän lisää, kunhan päästään kotiin.

Lovina

balilaiset kukat

juustokakku

Oli kiva lopettaa loma rentoon oleskeluun Lovinassa. Löydettiin uusi kahvila, josta sai älyttömän hyviä kakkuja ja ollaan käyty herkuttelemassa siellä nyt kolmena päivänä peräkkäin. Vähän tasapainoa kaikelle matkan aikana syödylle terveysruoalle, hehe... Tänään oltiin vielä viimeiset hetket auringossa altaalla ja vietettiin Rion siskon synttäreitä. Huomenna hypätään autoon, joka vie meidät lentokentälle ja sitten kotimatkalle...

Bali

Loppuun vielä vinkit Lovinaan, kun muistakin paikoista tuli tehtyä:

1. Rauhoitu. Lovinassa on letkeä ja rauhallinen tunnelma high seasonillakin. 

2. Retkeile! Alueella on paljon nähtävää kuten vesiputouksia, Hot Spring ja Buddhalainen temppeli.

3. Elä halvalla! Ravintolat ja hotellit ovat tällä edullisempia kuin suurissa turistikeskittymissä.

4. Snorklaa! Lovina tunnetaan delfiineistään, mutta delfiiniretkiä en voi kyllä suositella. Mene sen sijaan snorklaamaan, sillä pienen venematkan päässä on hienoja koralleja ja kaloja. Vähän kauempana on myös suosittu sukelluskohde Menjangan island, jonne tehdään retkiä Lovinasta.

5. Käy Singarajassa! Lovinan vieressä on Singarajan kaupunki, jossa ei paljoa turisteja näy. Siellä voikin käydä katselemassa aitoa balilaista elämää ja esim. paikallisessa kauppakeskuksessa. Satamassa myös hyviä kalaravintoloita. 


Nyt on aika pakata läppäri kassiin muiden tavaroiden kanssa ja käydä vielä kerran nukkumaan Balilla...

Ihana loma. Ihana Bali. Nähdään taas ensi kerralla!

Ei kommentteja