Sisällön tarjoaa Blogger.

Stoan Cultural Brunch - taaperon kanssa brunssilla

Stoa Cultural Brunch

Voiko taaperon kanssa mennä brunssille vai onko koko ajatus aivan tuhoon tuomittu ja rahan haaskausta? Me käytiin jokunen viikko sitten Pikku Myyn, mun kaverin ja hänen muutaman kuukauden Myytä vanhemman tyttärensä kanssa Stoan Cultural Brunchilla. Ja voitteko uskoa, se meni aika kivasti! Kaikki sai syötyä mahansa täyteen ja kaikki viihtyivät!

Me ei oltu kumpikaan käyty aikaisemmin Cafe Stoan brunssilla, mutta koska se on aika lähellä meitä ja olin kuullut siitä paljon kehuja, valikoitui se meidän herkuttelupaikaksi. Brunssi on Stoassa lauantaisin ja sunnuntaisin klo 11-15 ja se maksaa 20,90e/hlö ja 14-vuotiaaksi asti 1e/lapsen ikä vuosi. Me oltiin varattu pöytä etukäteen, joka olikin ihan fiksua, sillä paikalla oli aika paljon porukkaa. Me oltiin aika ajoissa paikalla, mutta päästiin jo vähän ennen tasaa asettumaan meitä odottavaan kahdella syöttötuolilla varusteltuun pöytään. Mä sain myös rauhassa napsittua muutaman kuvan, ennen kuin ruokiin oli koskettu.

Stoan brunssi


Stoan brunssiStoan brunssi

Stoan brunssilla tarjoillaan etnistä kasvisvoittoista ruokaa ja esillä olikin mm. paljon erilaisia värikkäitä salaatteja. Leipänä oli vielä lämmintä kuminalla maustettua leipää, johon ei tarvinnut muuta kuin vähän voita päälle. Lämpimissäkin ruoissa oli reilusti kasviksia, mutta myös kanaa oli tarjolla. Parasta ehdottomasti kuitenkin oli todella monipuolinen jälkiruokapöytä, josta löytyi niin monenlaisia kakkuja, ettei niitä kaikkia jaksanut edes tällainen suursyömäri maistaa. Lisäksi oli juustoja, hilloja, keksejä ja croisantteja. Ja tämä olikin kiva perinteinen lisä Lähi-idän makujen sekaan, sillä kyllähän coisantit vain kuuluvat brunssille! 

Mulle kävi niin hyvä mäihä, että Myy nukahti juuri ennen brunssia ja sain nautiskella ruoastani rauhassa sellaisen tunteroisen verran. Kaverin taapero oli kuitenkin hereillä ja maisteli rohkeasti lautaselle tuotuja herkkuja. Kaikki ei ihan maistunut, mutta ystävällinen henkilökunta lämmitti mukana tuodun purkkiruoan ja niin hänkin sai mahansa täyteen. Lisäksi jälkiruokarusinoista riitti iloa melko pitkään ja kaiken kaikkiaan taaperokin viihtyi ihan kohtalaisen hyvin. Paikalla oli paljon muitakin lapsia ja tunnelma rento, joten pienistä äänenkorotuksistakaan ei tarvinnut liikoja stressata. 

Stoa brunssi

kakku

Ruoka brunssilla oli hyvää ja sitä oli sopiva määrä. Kaverinikin, joka on melko perinteisten makujen ystävä, löysi kaikenlaista lautaselleen ja sai mahan täyteen. Itse maistelin monenlaista alkupala- ja lämpimän ruoan pöydistä, mutta keskityin erityisesti jälkiruokapöytään, josta jäi kyllä vielä monta juttua maistamatta. No, se vain tarkoittaa sitä, että tuonne pitää mennä vielä uudestaankin! Vaikka ruoka oli etnistä, se ei ollut kuitenkaan tulista tai liian erikoista ja uskon sen maistuvan moneen suuhun. Tarjolla oli sopivassa suhteessa perinteisiä brunssiruokia sekä kultturellimpia makuja. Jos kaipaat kuitenkin perus nakki- ja pekonimeininkiä, kannattaa valita jokin toinen paikka.

Stoan brunssi

brunssi jälkiruoka

Ruokailumme loppuvaiheessa Myykin heräsi ja pääsi maistelemaan cuscusta, kanaa, vihanneksia ja hedelmiä. Pienille lapsillekin löytyi aika hyvin vaihtoehtoja, vaikka kanassa tietysti varmaan suolaa olikin. Ajattelin kuitenkin, että kun kotona syödään yleensä suolatonta, voi välillä muualla maistaa jotakin vähän suolaisempaakin. Meillä oli varmuuden vuoksi oma Ezpz:n Happymat mukana, mutta aivan hienosti Myy söi posliinilautaseltakin ja ruoka maistui hyvin. 

taaperon kanssa brunssilla

Stoan Cultural Brunch oli siis todella positiivinen yllätys, jossa yhdistyi viihtyisä ilmapiiri, mukava henkilökunta ja herkullinen ruoka. Lapsiystävällisyys on plussaa ja kiva, että erikoisruokavalioita (gluteeniton, vegaani) on otettu huomioon. Hinta-laatusuhde oli hyvä ja paikan mukavassa tunnelmassa tuntuivat viihtyvän kaikki vauvasta vaariin. Itä-Helsinkiläisenä olenkin kaivannut jotain kivaa brunssipaikkaa omillekin kulmille ja täällähän se on jo ollutkin, ei vain ole tullut aikaisemmin tajuttua! 

Edellisen postauksen Perheet Safkaa -ajatusten voimalla aion itsekin yrittää ottaa Myytä mukaan enemmän ulos syömään ja opettaa ravintolakulttuuria pienestä pitäen.

Ja tänne ainakin mennään vielä uudestaankin! 


P.S. Ota seurantaan myös Eat Hoop Loven Facebook sekä Instagram (@eathooplove)!

Ei kommentteja