Sisällön tarjoaa Blogger.

Kuinka paljon kenkiä lapsi tarvitsee?

kuinka paljon kenkiä lapsi tarvitsee

Kun Pikku Myy alkoi kävelemään kunnolla tuossa parisen kuukautta sitten, tulivat kenkäasiat meillekin ajankohtaisiksi. Millaisia kenkiä juuri kävelemään oppinut tarvitsee? Ja kuinka paljon? Suomessa sääolosuhteet jo sanelee sen, että ehkä enemmän kuin yksi pari tarvitaan... Laskin juuri, että nyt Myyllä on kymmenen paria käyttökelpoisia kenkiä. Kuulostaa aika paljolta yksi vuotiaalle, mutta silti meiltä puuttuu esim. kumisaappaat ja kunnon välikausikengät. Katsotaanpa mitä meiltä tällä hetkellä löytyy ja mitä ehkä pitäisi vielä hankkia...


Minna Parikka minibunny

Myyn ensimmäiset kengät ovat Minna Parikan minibunnyt, jotka hän on saanut oltuaan Minnan mallina. Kengät on aivan ihanat, mutta eivät oikein sovellu ulkona tepsutteluun, sillä niissä on vain nahkainen pohja. Niitä onkin siis käytetty lähinnä sisäkenkinä ja rattaissa, kun Myy ei vielä kävellyt. Pian nämä alkavat valitettavasti kuitenkin olemaan jo pienet ja jäävät vain koristamaan meillä hyllyn reunaa.... Voih. 

Stontz booties

Talvi meillä ollaan menty näillä Stontz bootieilla, jotka sain yhteistyön merkeissä Ipanaiselta. Ja hyvin nää onkin tomineet ja on edelleen käytössä ulkoillessa. Pehmeillä tossuilla on ollut helppo kävellä ja näiden takia ollaan lykätty varsinaisten välikausikenkien ostamista, ne kun tuntuu olevan järjestäen aika jäykkiä ja ehkä vähän hankalia ensiaskelkengiksi. Muutaman kerran talven aikana jalassa on käynyt myös H&M:n ruusukuvioiset söpöstelykengät. 

ensiaskelkengät

Nää harmaat H&M:n nilkkurit on olleet nyt käytössä, jos ollaan käyty vaikka kaupungilla. Kengät on söpöt kuin mitkä ja ihan hyvin Myy niillä köpsöttelee menemään, mutta välillä rattaissa kiemurrellessa tms. ne tuppaa putoamaan aika helposti jalasta. Liekö vielä vähän isot sitten... Vaalenpunaiset Pax-merkkiset nahkakengät ostin juuri kirppikseltä ja ne pääsee käyttöön heti kun on vähän kuivempaa ja ilma vähän lämpenee.

H&M vauvan kengät

Parit H&M: tennaritkin on tullut ostettua kirpparilta. H&M:n kengät vaikuttaa ihmeen hyviltä ja niissä on yleensä joustavat pohjat. Olen lukenut lapsen kenkien ostoon vinkkejä tästä hyvästä Lähiömutsin blogitekstistä ja siinäkin yllättäen myös jalkaterapeutti kelpuutti H&M:n tennarit!

kesäkengät

Myös nuo H&M.n söpöt eläin(mikä eläin tuo nyt on...?)tossut sekä Havaianas flipflopit ovat kirppikseltä ja odottelevat Balin reissua... 

ensimmäiset kengät

Balia tai lämpöisiä kesäpäiviä odottelee myös nämä, minun ensimmäiset kengät! Multahan ei ole lapsuudesta säilössä vaatteita lähes ollenkaan ja ainoat säästyneet jutut ovatkin nämä kengät ja eräs kesähattu. Saa vaan nähdä pääseekö Myy näitä käyttämään, sillä ne ovat sopivat juuri nyt... Voi olla, että ne saattaa Balilla mennä (jonne lähtöön on nyt kuusi viikkoa, jee!) tai sitten jos jaloille tulee kasvuspurtti, voi olla, että ne kerkeää käydä jo pieniksi. 

Monenlaisia kenkiä siis löytyy, mutta ostoslistalla on vielä kumpparit, "kunnolliset" kävelykengät kuten jotkut Kavatit, Superfitit, Eccot tms. ja ehkä kesäksi sandaalit, jos nuo mun vanhat jää pieniksi. Nekin voisivat olla vaikka Kavatit ja mielellään sellaiset, jossa on umpinainen kärki. Välikausikengät ostetaan ehkä vasta syksyksi, jos noilla Stonzeilla pärjäisi vielä tämän loppukevään. Ja vaikka mä arvostankin kierrättämistä ja ostan Myylle paljon vaatteita käytettynä, tulin tuossa lukeneeksi, että ainakaan sellaisia lähes päivittäin käytössä olevia ensiaskelkenkiä ei ehkä kannattaisi ostaa käytettynä... Joten pitääpä katsella ihan oikeitakin kauppoja eikä vain kirppiksiä, heh. Ja nyt kun meidän kenkävarastoa katselee, niin onhan siinä panostettu lähinnä söpöstelyyn, joten pitäisi kai hankkia seuraavaksi jotakin oikeasti järkevää.

Loppuun on pakko vielä laittaa video siitä Myyn Parikka-mainoksesta, joka juuri julkaistiin. Se on niin söpö pupunen! Ja pieni! Kuvaukset nimittäin olivat joku puoli vuotta sitten... 


Jos video ei toimi, tässä linkki Minna Parikan sivulle, jossa se näkyy.

Onko jotain suosituksia hyvistä ensiaskelkengistä? Tai jotain mitä meidän kannattaisi ehdottomasti hankkia?

Hauskaa viikonloppua!


P.S. Ota seurantaan myös Eat Hoop Loven Facebook sekä Instagram (@eathooplove)!

4 kommenttia

 1. Kumppareiden suhteen minä liputan lapsilla Crocsin kumisaappaita. Ne ovat tosi tosi kevyet ja koska ovat pelkästään sitä muoviasiaa, eikä sisällä ole kangasta, ne voi kuivata paperilla tai pyyheellä, jos ja KUN niihin menee desitolkulla vettä. Semmoiset perinteiset kumpparit näillä keleillä ei kuivu koskaan. Ja ovat aika painavia. Crocsit on lisäksi tosi söpöt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noista Crocseistsa oon kuulluutkin hyvää! Yhdet kunpparit meinasin jo ostaa, mutta ne oli niin painavat, että ajattelin, ettei tuo pieni jaksa niillä edes kävellä...

   Poista
 2. Se on ihan lapsukaisen jalasta kiinni minkälaiset kengät pitää ostaa! Meillä neidillä tosi kaponen jalka ja melkein kaikki ensiaskelkengät aivan liian leveitä.Superfitin malleista sit löysin sopivimmat.Pienelle lapselle en kyllä ikinä ostais käytettyjä kenkiä,korkeintaan jotkut söpöstelykengät juhlakäyttöön. Crocsin saappaat on kivat ja kevyet,mutta haalarin jalkakrenksut ei pysy paikoillaan kun niissä on aivan tasaiset pohjat. Samoin joillain lapsilla ne tuntuu hiostavan kovasti. Tämän olen huomannut kun päiväkodissa puen ja riisun lapsia. Ja sitten kiinnittäisin vielä huomiota siihen että lapsella olisi sopivan kokoiset kengät.Liian suuret ei pysy jalassa tai pienen lapsen on vaikea liikkua niiden kanssa. Liian pienet muovaavat lapsen lapsen jalkaa ja ovat tietysti epämukavat.Taaperoikäinen ei vaan useinkaan osaa sitä ilmaista. Mittaa aina lapsen jalka niin että lapsi seisoo eli paino on jalan päällä.Jos kengässä on irrotettava pohjallinen niin laita lapsi seisomaan pohjallinen päälle niin että kantapää on juuri oikealla paikalla. Myös kaupoissa on mittoja joiden kanssa lapsen jalka on helppo mitata. Ja mitä pienempi lapsi sitä useimmin jalan mitta pitää tarkistaa. Jos nyt ostat juuri sopivat kesäkengät niin taaperoikäiselle ne varmasti ovat liian pienet loppukesästä. Ja pikkulapselle sandaalit joissa on suljettu kärki,muuten ne on heti hiekkaa täynnä ja varpaat on vaarassa taaperon kävely- ja juoksuharjoituksissa.Juhliin tietysti voi laittaa epäkäytännöllisemmätkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, kiitos! Tässä tulikin paljon hyviä vinkkejä! :) Kirppareilta olenkin katsellut lähinnä uusia/ vain muutaman kerran jalassa käyneitä kenkiä, mutta pitää varmaan ihan kenkäkauppaankin lähtä.

   Poista