Sisällön tarjoaa Blogger.

Näin järjestät trendikkäät lastenjuhlat

1-vuotisjuhlat

Pikku Myyllä ei ollut mitään isoja 1-vuotisjuhlia, mutta pienet kakkukestit perheen kesken kuitenkin. Ja vaikka mä en olekaan vielä pahemmin lastenjuhlia järjestänyt, seuraan mä sen verran aktiivisesti somea ja blogeja, että voin antaa aivan professionaalisti vinkkejä trendikkäiden lastenjuhlien järjestämiseen! 

Tässä tulee siis lista mitä tarvitset tyylikkäiden ja some-uskottavien synttärijuhlien järjestämiseen: (suluissa mitä meidän kahvikesteillä oli)

 • Ensimmäiseksi tarvitset tietenkin Light Boxin, johon kirjoitetaan sankarille onnitteluteksti. Säästö-versiona kelpaa myös musta A Little Lovely Companyn kirjainnauhan, johon tekstin voi myös sommitella. (Meinasin ostaa tuon kirjainviirin, mutta unohdin tilata ajoissa...)

 • Koristeeksi tulee roikkuvia silkkipaperi-pompomeja ja lippuviirejä. Jos ei halua käyttää isoja lippuviirejä, askarrellaan sellainen roikkumaan kakun päälle paperipilleistä ja kirjoitetaan onnittelut siihen. Kattaukseen valitaan joku teemaväri, mielellään vaaleanpunainen tai mintun vihreä. Joku muukin voi käydä, mutta sen pitää ehdottomasti olla vaalea pastellisävy. Toinen vaihtoehto on pitää kaikki musta-valkoisena ja lisätä vain jokin korosteväri esim. kakun päälle. (Meillä lippuviirit seinällä.)   

 • Juhlissa on tietysti oltava kakku ja se on miellään jokin överihieno fantasiakakku. Tytölle vaaleanpunainen kerrosunelma ja pojalle kaivuri, joka kaivaa karkkisoraa. Jos kyse on aivan pienen juhlista, joka ei vielä osaa toivoa mitään teemakakkua, kelpaa myös joku muu trendikäs leipomus kuten naked cake tai tyylikäs juustokakku. (Meillä naked cake, joka onnistui yllättävän hyvin siihen nähden, etten ole tainnut koskaaan aikaisemmin minkäänlaista täytekakkua tehdä! Nyt kun ei ollut paineita vieraista, niin tuli tsäkällä aika hyvä, heh.)

trendikkäät lastenjuhlat


1-vuotiskakku


 • Pienille lapsille ei pidä antaa sokeria ja siksi juhlissa pitää olla myös jokin sokeriton lasten kakku. Tämä mielleään vielä maidottomana ja gluteenittomana, niin se sopii lähes kaikille ja vauvatkin voivat sitä sormiruokailla. Vain hullu antaisi lapsensa maistaa oikee kakkua. (Meillä oli Myylle oma  pieni banaanipannarista tehty "kakku".)

 • Lisäksi tarjottavaksi tehdään vesimelonihai, joka täytetään hedelmän paloilla. Myös paprikasta tehty vihannesjuna käy hyvin. (En jaksanut alkaa vain omaa lastani varten askartelemaan, joten meillä synttärisankari nautti hedelmänsä vain kakkulautaselta, johon ne oli sentään aseteltu ympyrään.)

 • Juomat tarjoillaan lasipulloista tai Mason Jar -tyyppisistä lasimukeista nättien pillien kera. Lapsille niihin tehdään joku sokeriton smoothie. (Meillä oli tuollaiset lasipullot, joihin olin ajatellut tehdä smoothiet tai jotkut terveysmehut, mutta ne jäivätkin käyttämättä, kun Rio oli ostanut alkoholitonta kuoraria ja skoolailtiinkin sillä. Myy joi vettä nokkamukista.)

1-vuotiaan oma kakku

macarons

 • Lapsi puetaan tietysti juhlavaatteisiin ja pienelle tytölle laitetaan jokin vaalea tylliunelmamekko sekä hiuspanta ja pojalle jokin söpö pieni juhlapuku. Jos lapsesta otetaan syntymäpäiväkuvia, voi yllä mainitut vaatteet laittaa vain kuvaukseen ja juhliin pukea jotain hieman rennonpaa kuten Gugguun frillamekon, lappuhaalarit tms. (Meillä oli tylliunelma. Tietty!)

 • Isommille lapsille ohjelmassa on pelejä ja leikkejä, mutta missään ei saa kilpailla, ettei häviäjille tule paha mieli. Kaikille annetaan mukaan kauniisti paketoitu lahjapussi, jossa on jotakin mahdolliseen teemaan sopivaa tilpehööriä. (Meidän ei onneksi tarvinnut vielä tällaisia miettiä.)

synttärilahjat

syntymäpäiväkakku

Näillä ohjeilla siis juhlia suunnittelemaan! Ja muista ottaa paljon kuvia itse juhlissa, jotta voit jakaa niitä someen muidenkin nähtäväksi! 

Hauskaa viikonlopun jatkoa!


 P.S. Ota seurantaan myös Eat Hoop Loven Facebook sekä Instagram (@eathooplove)!

6 kommenttia

 1. Melkein kaikissa lapsiblogeissa joita seurailen järjestetään juuri kuvailemasi synttärit :D

  VastaaPoista
 2. Ihan huippu postaus :) Mä olen pitkään ihmetellyt, miten ihmisillä voi olla niin sama maku juhlien suhteen, mut ehkä kaikki on vaan ns. somehysteriaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Monet varmaan hakee somesta inspiraatiota ja asiat on niin helppo tehdä samalla tavalla kuin muutkin...

   Poista