Sisällön tarjoaa Blogger.

Söpöt kettusukat eBaysta ja Kiina-kaupoista tilaaminen

kettusukat Ebaysta

Mä katselin jokin aika sitten erään Facebookin lastenvaatekirppisryhmän villiksessä, kun joku möi aivan todella suloisia vauvan kettupolvisukkia. Kymmenen euron hinta käytetyistä sukista oli kuitenkin mulle aivan liikaa, mutta ihanat sukat jäivät vähän kaihertamaan mieltä... Niinpä tutkiskelin vähän internetin ihmeellistä maailmaa ja löysin samanlaiset (tai ainakin samantapaiset) sukat eBaysta. Mä oon tilannut eBaysta aikaisemmin vain kerran (kivan hippikankaan päiväpeitoksi), mutta koska se ostos onnistui oikein hyvin, päätin tilata sukat sieltä.
 
Sukkia eBaysta

Mä löysin polvisukkia sekä sukkahousuja ja päädyinkin tilaamaan yhdet sukkahousut ja parit sukat. Hintaa tälle setille tuli alle viisi euroa. Tilaaminen oli helppoa ja sitten jäin vain odottelemaan postia Kiinasta. Ja aika kauan sainkin odotella. En nyt ihan tarkkaan osaa sanoa kuinka kauan toimituksessa meni, kun mulla tuntuu tää ajankulu tässä elämänvaiheessa vähän heittää, mutta yli kuukausi varmaankin. Ensin postiluukusta kolahti vain nuo sukkikset ja sukkia sain odottaa vielä pari-kolme viikkoa lisää. Tämä tosin oli odotettavissakin, kun ostokset oli eri myyjiltä. 

kettusukkahousut

eBay ostokset

Sukkahousut oli pienintä kokoa, jota löytyi, mutta ne ovat silti vielä Pikku Myylle liian isot. Mutta ei se mitään, sillä kyllähän ne vielä jokin päivä on sopivat. Sukat puolestaan olivat hyvät jo nyt ja pääsevät ehdottomasti käyttöön! Pelkäsin vähän, että haiseeko sukat jotenkin huonolle tai onko materiaali aivan kamalaa, mutta kyllä ne ihan puuvillalta tuntuvat ja vaikuttavat aivan samanlaisilta mitä tulee ostettua ketjukaupoista Suomessa.

Wish ja Aliexpress

Ebaystahan löytyy valtavasti kaikenlaista kiinnostavaa ja mä tutuistuin juuri myös Wish ja Aliexpress -sovelluksiin. Nämä ovat nettikauppoja, joista voi ostaa pääasiassa Kiinasta tulevaa tavaraa erittäin halvalla. Tuotteita on aivan laidasta laitaan ja niitä selaillessa saattaa pahempi shopaholic aivan hullaantua. Tavaroita selaillessa kannattaa kuitenkin muistaa, että laatu ei välttämättä ole kovin hyvä eikä esittelykuvat luultavasti edes vastaa todellista tuotetta ja tiedostaa, että kaupoissa pyörii paljon feikkitavaraa. Vaatteissa koot saattavat heittää myös kovastikin totutusta, kun kyse on aasialaisista tuotteista. Tuotteista kannattaakin aina lukea ostajien omia arvosteluja, joista voi vähän päätellä mitä saattaa olla odotettavissa. 

Itse en ole vielä tilannut mitään, mutta muutaman jutun olen kerännyt jo Wishin ostoskoriin. Ihan mitä tahansa en kuitenkaan tilaisi, sillä Kiinasta tulevilla tuotteilla ei ole samanlaiset laatukriteerit kuin EU:ssa... Helposti voisi ajatella, että samasta paikastahan esim. monen ketjuliikkeenkin vaatteet tulevat, mutta niissä kuitenkin varmaan valvotaan vähän paremmin ettei vaatteissa ole esim. mitään kemikaalijäämiä. Siispä vielä vähän harkitsen viitsisinkö vaikka Myylle tilata sieltä mitään vaatteita... Tai ainakin ne pitäis pestä tosi hyvin ennen käyttöönottoa. Leluja, kosmetiikkaa tai sähkölaitteita en ehkä myöskään tilaisi. Mutta monet tilaa ja ihan onnistuneestikin. Itseä mietityttää myös hieman kuinka eettistä on tilata tavaraa toiselta puolelta maailmaa, mutta tuleehan sitä ostettua aasialaista rompetta täältä koto-Suomestakin. Kuten ennenkin on olen täällä kirjoitellut, niin tottakai haluan ostaa niin paljon suomalaisia tuotteita kuin mahdollista, mutta kaikkea nyt ei vain taloudellisista syistä pysty. 

vauvan kettupolvisukat

Millaisia kokemuksia muilla on eBaysta, Wishistä tai Aliexpressistä? Uskallatteko ostaa lapsillenne sieltä vaatteita tai leluja?

2 kommenttia

  1. Itse olen todella ebayn suurkuluttaja, mutta nyt vasta ekaa kertaa myös vaatteita ostanut sieltä lapsille. Pariin vaatetukseen petyin (materiaaliin) mutta mitä sitä saa odottaa jos tuote maksaa postikulun kanssa 4£. Nuo kettusukkikset on seuraavana hankintalistalla. Katsellut niitä siellä kans. Leluja ja muitakin tuotteita on tullut hankittua ebaysta ja olen ollut tyytyväinen kyllä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin olen ajatellut, että ehkä sieltä vois jotain lapsellekin tilata ja sitten, jos materiaalit ovatkin aivan skeidaa tai tuote haisee vaikka kauheelle, niin ei sitten vaan ota käyttöön, kun rahanmenetys ei kuitenkaan ole kovin suuri. :)

      Poista