Sisällön tarjoaa Blogger.

Testissä: Härkis!

testissä härkis

Viime viikolla mä testasin ekaa kertaa uutta kasviproteiinia, Härkistä. Härkis on härkäpavuista ja herneproteiinista tehty käyttövalmis proteiinin lähde, joka sopii ruoanlaittoon lihan tavoin. 

Paketissa oli useampia ohjeita, mutta mä menin tällä kertaa erittäin helpolla ja nopealla bolognesella. Mun oli tarkoitus kuullottaa ensin pannulla sipulia ja valkosipilia, mutta koska laitoin samalla Pikku Myylle ruokaa ja tein luultavasti samaan aikaan vielä jotain kolmattakin asiaa, unohdin sipulit kokonaan ja heitin pannulle vaan Härkiksen ja yrttimaustetun tomaattimurskapurkin. Lisäksi keitin leveää riisinuudelia.

Ruoka oli ainakin super nopea ja helppo, sopien siten hyvin kiireiseen arkeen. Makukin oli ihan jees, vaikkei ihan niin hyvä kuin jokin aika sitten testaamassani Nyhtökaurassa. Koostumus on molemmissa aika samanlainen, mutta Härkis oli mielestäni jotenkin hieman tonnikalamaista. Siis koostumukseltaan, maualtaan ei kyllä yhtään. Maistoin Härkistä vähän myös kylmänä suoraan paketista, mutta niin se ei maistunut kovin erityiseltä. Muutenkin maku oli vähän jauhoisempi kuin Nyhtiksessä. Tykkään myös Nyhtökauran rakenteesta enemmän, sillä se tuntuu jotenkin enemmän lihaisammalta. Nyhtökaurassahan on myös härkäpapua ja herneproteiinia, mutta kyllä se kaura on ainakin mun suuhun hyvä lisä. Mutta toki Härkiksessä on tällä hetkellä se parempi puoli, että sen saatavuus on ehkä hieman parempi kuin Nyhtiksen. Hinta taisi olla aika samaa luokkaa molemmissa.

Härkis

Härkis bolognese

Ei tästä nyt mitään kovin kaunista ja kuvauksellista ruokaa tullut, mutta ihan maistuvaa arkiruokaa kylläkin. Tulee varmasti ostettua tätä vielä uudestaankin! Ja ens kerralla pitää koittaa jotakin toista ruokaa. Luulen kuitenkin, että Härkis on parhammillaan kastikkeissa tai muissa märissä ruoissa sen hienoisen kuivakkuuden vuoksi, mutta miksei sitä voisi koittaa vaikka pizzan päällekin. 

On kyllä hienoa, että kauppojen valikoimiin on tullut uusia kasviproteiinivaihtoehtoja, joita tällainen lihansyöjäkin mielellään syö!

Onko muut maistaneet Härkistä? Onko maistunut?

Ei kommentteja