Sisällön tarjoaa Blogger.

Syyskuun halparuokalaiset

syyskuun halparuokalaiset
Facebookin käyttäjät tuskin ovat välttyneet huomaamasta juuri startannutta Syyskuun halparuokalaiset! -haastetta. Kysessä on Funky Fit:n järjestämä ihmiskoe, jossa on tavoite syödä syyskuun ajan terveellistä ruokaa käyttäen vain 3,50e päivässä/hlö, josta tulisi kuukaudessa 100e. Kuulostaa mielenkiintoiselta, mutta myös ainakin omaan korvaan aika haasvatalta...

Mä oon jo jonkin aikaa säästänyt kaikki kauppa- sekä ravintolakuitit ja laskenut aina viikon päätteeksi yhteen paljonko ruokaan on mennyt rahaa. Laskelmia on mielenkiintoista seurata, sillä kokonaisuus saattaa vaihdella melko paljonkin kuukausittain. Tämän vuoksi me ollaan Rion kanssa tehty myös "sääntö", että vain kerran viikossa saatais käydä ulkona syömässä. Tätä sääntöä tosin rikotaan välillä aika useinkin... Todellisia yhden henkilön ruokakustannuksia on kuitenkin hiukan vaikea arvoida, sillä vaikka me syödäänkin Rion kanssa eri ruokia, niin välillä mä ostan jotain sille ja välillä se mulle. Mutta kovin kaukana kuukauden ruokamenot on tuosta 100 eurosta... Enemmänkin ollaan lähempänä 100e/vk/hlö, joka kuulostaa kyllä paljolta ja voisihan tuota summaa mielellään vähän pienentääkin. Ravintoloissa syömisen jättämällä pois säästää tietysti paljon, mutta voi rahan käyttöä miettiä ihan ruokakaupassakin.

kuukauden ruokamenot

Mä olin itse ajatellut ottaa syyskuun projektiksi suunnitella vähän tarkemmin aina viikon syömiset ja mennä kauppaan edes jonkinlaisen listan kanssa, sillä liian usein sinne tulee lähdettyä nälkäisenä ja ihan päättömänä pyörimään. Vaikka mä yleisesti ihan tykkäänkin kaupassa käynnistä, niin nykyään siitä on tullut melkein tuskaa, sillä Pikku Myy alkaa melkein aina itkemään kaupassa. Siinä kun sitten yrittää hyssytellä sitä ja samalla miettiä mitähän hittoa sitä söisi, ei kauppareissut olekaan enää niin hauskoja...

syyskuun ruokahaaste

En usko, että ihan 3,50e/päivässä pystyisin elämään, sillä on asioita joista en halua luopua ja mun mielestä hyvä ja terveellinen ruoka on asia, johon kannattaa vähän panostaakin. Eikä varmaan kaikki muutkaan halparuoka-haasteesta kiinnostuneet ihan sitä tavoittele, mutta seuraan kyllä haastetta suurella mielenkiinnolla ja koitan saada sieltä vinkkejä halpoihin ja terveellisiin resepteihin. Mulla on paha tapa syödä usein vain ns. välipala-asioita ja jättää kunnon ruoka syömättä. Nyt haluan kuitenkin kiinnittää huomiota oikein ruoan laittamiseen ja tehdä isoja annoksia, joista riittää useammlle kerralle. Päätin, että siihen mennessä kuin Myy alkaa syömään samaa ruokaa kuin mekin, oon mä omaksunut tavan laittaa koko ajan kotona terveellistä ja hyvää ruokaa, eikä vain silloin tällöin. Eli tässä on nyt puolisen vuotta aikaa tähän projektiin!

Onko muilla viikon ruokasuunnitelmat tehty aina etukäteen? Ja kuinka paljon ruokaan menee kuukaudessa rahaa? Tai aikooko joku osallistua Syyskuun halparuokalaiset -haasteeseen?

6 kommenttia

 1. Haaste huomattu. Meillä 2 aik+taapero ja 2 koiraa. Ollaan jo pidempään seurattu ruokamenoja ja laitettu ruokatilille ruokaan 320-350 euroa eli päiväkohtaisesti per nenä tuosta tulee himppu yli 3.50 euroa. Joskus koitettiin pysyä 300 eurossa, mutta silloin ainakin meidän piti käydä monedta kaupasta hakemassa tarjoustuotteita, muutoin budjetti ei pitänyt. Tuo summa kyllä sisälsi pesuaineet ym. Vaippoja meillä ei enää käytetä.

  Nyt kun elämäntilanne ei ole sallinut monessa kaupassa ruokaostosten tekemistä, menee ruokaan ja ruokakauppoihin 350-450, mikö vielä on jotenkin siedettävä summa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No teillä on kyllä vieläkin ihan fiksut ja kohtuulliset ruokamenot. Luo uskoa itsellekin, että se on mahdollista, jos vaan vähän suunnittelee ostoksia! :)

   Poista
 2. Enpä ollut huomannut haastetta! Mutta täytyykin ottaa haaste vastaan. Tosin ei meilläkään varmastikaan ihan tuohon 3,5€/hlö päästä. Paitsi meidän Ässä. Kesän aikana ruokaan on tuhraantunut ihan älyttömästi rahaa, joten syksy voitaisiin mennä säästökuurilla ja törsätä sitten taas jouluna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, lapsen ruokaan tuo 3,5e vois hyvin riittääkin! Tää syksy on kyllä ihan hyvää aikaa elää vähän säästäväisemmin ja kokkailla kotona. :)

   Poista
 3. Eikö Myy ole jo puolivuotias? Kyllä hänelle voi jo nyt antaa samaa ruokaa kuin itsekin syö, tietyin rajoituksin toki. ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on. Ongelma onkin ehkä ollut juuri se, etten ole jaksanut itselleni kokkailla kunnon ruokaa, vaan mennyt paljon ns. välipalajutuilla. Pitäis nyt ryhdistäytyä! Ja ainakin tää syyskuu on alkanut nyt hyvin. :)

   Poista