Sisällön tarjoaa Blogger.

Kesäretki Hurmaavaan Haminaan

kesäretki Haminaan
Keskiviikkona me herättiin aikaisin ja hypättiin bussiin, joka vei meidät kesäretkelle hurmaavaan Haminaan eli mun lapsuuden kotikaupunkiin. Haminassa järjestetään joka toinen vuosi sotilasmusiikkitapahtuma Hamina Tattoo, jonka aika oli taas tullut. Oon pariin kertaan piipahtanut Haminassa pikaisesti työsasioissa, mutta ihan kunnolla olen kaupungissa käynyt viimeksi neljä vuotta sitten, joten johan se oli taas aikakin käydä ihastelemassa suloista Haminaa. Ja Riolle visiitti olikin ensimmäinen, vaikka oonkin halunnut vielä sen käymään Haminassa siitä asti kun se on Suomeen tullut.

Meillähän ei ole autoa, joten ennen retkeä mua vähän jännitti miten bussimatkat Pikku Myyn kanssa sujuisivat, sillä me käytiin Haminassa vain päiväkseltään, joten bussissa istumista tuli yhdelle päivälle yli neljä tuntia. Mutta ihan turhaan mä huolehdin, sillä matkat, kuten koko päiväkin, meni aivan todella hienosti! Myy ei itkenyt bussissa ollenkaan ja viihtyi tosi hyvin vain ikkunasta katsellen ja hieman päiväunia ottaen. Matka antoi taas uskallusta reissata Myyn kanssa ennemminkin julkisilla kulkuvälineillä, vaikka Riihimäen junamatkan traumatkin on vielä aika tuoreena mielessä...

Vaikka Hamina on pieni paikka, herää se Tattoon aikana aivan eloon ja täyttyy iloisesta markkinahumusta. Oli ihana tavata vanhoja kavereita ja viettää aurinkoista kesäpäivää. Riokin ihan ihastui Haminaan ja oli kiva esitellä sille paikkaa, jossa oon lapsuuteni viettänyt. Meillä oli aikaa Haminassa kuutisen tuntia ja kerettiin siinä ajassa hyvin kiertelemään paikkoja, istumaan puistossa ja tietysti syömään Aitolahden maailman parhaita lihapiirakoita ja munkkeja!

kesäretki Haminaan

Haminan kauniit talot
Itselleni uutena juttuna Tattoo-viikolle oli avattu Linnoituksen wanhat pihat eli Haminan idyllisten asuintalojen pihoja sai mennä katselemaan. Me käytiin muutamissa ja ihasteltiin kauniita puutarhoja ja käytiin mm. kellarissa katsomassa kynttilänäyttelyä ja ihmeteltiin nauloista tehtyä taidetta. Pihoilla oli myös pieniä esityksiä, pop up -kahviloita ja kirpputoreja. Aivan ihanaa kesäpuuhaa kierrellä näitä pihoja ja kiva oli itsekin nähdä jotain uutta Haminasta.


Päärynälimu

Linnoituksen wanhat pihat
Me käytiin pikaisesti myös Kauppiaantalomuseossa, joka esittelee 1900-luvun alun kauppiasperheen taloa ja pihapiiriä. Talo on täynnä vanhoja tavaroita sekä kalusteita ja siellä on myös vanha myymälä. Tää oli ihan mun lempimuseo lapsena ja haluan ehdottomasti viedä vielä Myyn sinne kun se on vähän isompi!

Kauppiaantalon museo Hamina

Kauppiaantalomuseo

Päivä oli ihan superkiva ja me päästiin niin lomatunnelmaan, että kotiin palatessa tuntui taas siltä, että olis ollut kauemminkin poissa. Kyllä nää pienetkin reissut niin piristää arkea! Hieman olis tietysti tehnyt mieli jäädä kavereiden kanssa viettämään iltaakin ja käymään legendaarisessa Tattoo-teltassa, jossa on iltaisin bändejä, mutta ehkäpä sitten seuraavassa Tattoossa taas!

myllynkivi

Haminan puisto

Aitolahden munkki

Haminaan on ilmestenyt myös muutamia aika kivannäköisiä sisustuskauppoja ja kahviloita (joista osa tosin taisi olla vain Tattoota varten avattu) ja sinne kannattaakin ehdottomasti tehdä kesäretki joskus, jos siellä päin liikkuu. Ja jos vain aikaa löytyy, niin Tattoo jatkuu vielä tämän viikon, niin siitä vaan sinne hurmaantumaan Haminasta! 

 P.S. Seuraa Eat Hoop Lovea myös Facebookissa sekä Instagramissa (eathooplove)!

Ei kommentteja