Sisällön tarjoaa Blogger.

Luonnonkosmetiikkaprojekti 2016: deodorantti


Nyt ollaan päästy mun luonnonkosmetiikkaprojektissa jännittävään hetkeen, jolloin mun oli aika vaihtaa deodorantti luonnollisempaan vaihtoehtoon edellisen normiversion loputtua. Dödö onkin yksi tuotteista, joka olisikin erittäin suositeltava vaihtaa luonnollisempaan, sillä ne saattavat sisältää kaikenmaailman parabeenejä ja alumiineja, joilla on varsinkin sheivatuista kainaloista suora reitti elimistöön. Mutta pakko myöntää, että mua vähän huolestutti voiko luonnonkosmetiikkadödö toimia kovin hyvin...


En ihan kauheesti ottanut selvää mikä deodorantti olis hyvä tai vertaillut tuotteita, vaan nappasin vaan Madaran herbal deodorantin Sokoksen 3+1 Päiviltä, joilla se sattui olemaan tarjouksessa. Sen verran olin kuitenkin tutkinut, että tuosta yrttideodorantista oli kirjoitettu hyviä kokemuksia, jotta uskalsin antaa Madaralle vielä mahdollisuuden, vaikka mulla onkin siitä vähän huonoja kokemuksia...

Tuote tuoksuu, noh... yrittiseltä, mutta ei kuitenkaan kovin voimakkaalta tai pahalta ja sen kanssa voi hyvin käyttää lisäksi vaikka hajuvettä (joihin muuten pitää palata vielä myöhemmin!). Dödö on ollut nyt käytössä toista viikkoa ja normiarjessa, jossa en mitään hullua hikijumppaa ole harrastanut, se on toiminut ihan hyvin. Mutta kunnon koetukseen se pääsi viikonlopun nimiäisjuhlissa! Ja täytyy sanoa, ettei se nyt ihan tavallisen antiperspirantin tavoin toiminut... Pitkän ja vauhdikkaan päivän ajan kainalot oli kyllä aika märkinä ja jos mulla ei olis ollut hihatonta mekkoa, niin kunnon hikiläikät olis varmasti ilmestynyt kainaloihin. Itse on vähän vaikea sanoa tuliko dödön pettämisestä hajuhaittojakin... sitä pitäis varmaan kysyän vierailta, joita kävin halailemassa!

luonnonkosmetiikkaprojekti

Madara deodorantti

Eli arkikäytössä tää on ihan ok tuote, mutta voisin vielä koittaa jotain muutakin vaihtoehtoja tän loputtua. Siitä kristallideodorantista oon kuullut kans suositteluja, mutta en tiedä onko se sitten sen ihmeellisempi kun tääkään. Ja Madarallakin oli joku toinenkin deodorantti, mutta en ole varma oliko se vaan toisen tuoksuinen. Toisaalta kropalla voi hetki kestää totuttautua luonnolliseen tuotteeseen, kun sitä on vuosikausia myrkyttänyt, eli ehkä pitää vaan odottaa vähän kauemmin ja katsoa alkaako tääkin jossain vaiheessa toimia paremmin.

Aikaisemmat luonnonkosmetiikkapostaukset löydät täältä:

Ensimmäinen katsaus luonnonkosmetiikkaprojektiin

Hemmottelua väsyneelle iholleEli vielä otetaan suosituksia vastaan, jos jollain on joku oikein hyvä deodoranttivinkki!

2 kommenttia

  1. Itse olen käyttänäyt tuota kyseistä tuotetta vuosia ja vain alkuun vaati pienen totuttelun. Sitä ennen käytin alumiinivapaita dödöjä. Minusta on ihan luonnollista että kainalot hikoo, jos hikoilee ja sitähän synteettiset kemikaalit yrittää estää, eli blokkaa sen. Sanoisin, että anna tälle vielä aikaa kehon tottua :) Itse ostin juuri viikonloppuna testiin Urtekramin coconut dödön ja se kristallidödö löytyy myös, mutta en uskalla vielä käyttökokemuksia sen enempää huudella :)

    VastaaPoista
  2. Joo, niin mäkin ajattelin, että pitää vaan antaa keholle rauhassa aikaa tottua tähän. Ja hikoileminenhan tosiaan on ihan luonnollista, sen vaan on unohtanut, kun on käyttänyt noita synteettisiä dödöjä... Ja tietysti haju olis kiva estää, mutta ei tästä nyt ainakaan mitään kauheeta lemua tainnut aiheutua.

    VastaaPoista