Sisällön tarjoaa Blogger.

Uudenvuodenlupaukset 2016


Hauskaa vuotta 2016 kaikille! Mun uudenvuoden aatto sujui kovin rauhallisesti viettäen iltaa kotona telkkaria katselleen, värityskirjaa väritellen ja sipsejä syöden sillä aikaa kun Rio oli käymässä Helsingissä asuvien indopoikien bileissä. Jossain vaiheessa se tuli sieltä kotiin ja me syötiin pannukakkua (jota Rio oli toivonut uuden vuoden ruoaksi) ja lähdettiin Senaatintorille katsomaan ilotulituksia.
Arvottiin aika kauan, että jaksetaanko edes lähtä keskustaan, mutta ihan kiva kuitenkin oli mennä edes hetkeksi ihmisten ilmoille. Torilla kuunneltiin Maija Vilkkumaata ja katsottiin ilotulitus, joka aika hienosti ammuttiin kirkon portailta. Sitten lähdettiin metrolla kotiin, joka tapahtui yllättävän kivuttomasti eikä metro ollut edes tupaten täynnä. Kotipihalla poltettiin vielä muutama tähtisadetikku ja mentiin sisälle syömään lisää pannukakkua. Että niin villi vuoden vaihde täällä!

uusi vuosi 2016

Tänään on kyllä tuntunut siltä, että olis ollut villimpikin ilta, sillä nukuin yhteen ja melkein koko päivä on mennyt makuuasennossa. Illalla aktivoiduin sen verran, että käytiin pienellä kävelyllä. Mutta toisaalta, näin kai sitä vuoden ensimmäinen päivä kuuluukin perinteisesti viettää, oli tilanne sitten mikä tahansa...

Vuoden vaihteeseen kuuluu myös uudenvuodenlupaukset, joita olen tehnyt varmaan niin kauan kuin muistan. Joten pitäähän sitä jotain luvata tänäkin vuonna! Lupausten miettiminen tosin oli hieman hankalampaa kuin yleensä... Tähän hetkeen ei oikein sovi mitkään perinteiset dieetit ja kuntokuurit, vaikka eiköhän niillekin vielä tule hetkensä jossain vaiheessa vuotta.

Mutta tällaisia lupauksia mä nyt tein:

  • sokeriton tammikuu

Joulun aikana on tullut syötyä niin hirveesti suklaata sun muuta, että on aika pistää tälle sokerikoukulle stoppi! Alkaa pelottaa millanen sokeripullero tuosta vauvastakin kasvaa, eikä se sokeri tee mitään hyvää mullekaan... Yritän siis pysytellä erossa ainakin kaikesta lisätystä sokerista tammikuun ajan, mutta en ole ihan varma vielä sallinko esim. kuivatut hedelmät, hunajan tms. luonnolliset sokerit.

  • itsestä huolehtiminen

Oon raskauden aikana syönyt vähän epäterveellisemmin kuin yleensä... Mulla ei ole ollut mitään erityisiä himoja, mutta hampurilaisia ja pizzaa on kyllä mennyt aika paljon enemmän kuin normaalisti. Joten nyt loppuraskauden ja varsinkin vauvan tultua lupaan keskittyä huolehtimaan itsestäni paremmin ja palata taas terveellisemmän ruokavalion pariin lisäämällä vihannesten määrää, kokkaamalla paljon kotona ja miettimällä mitä suuhuni pistän. Treenaaminen on nyt ollut myös jonkin aikaa oikeastaan kokonaan tauolla, mutta koitan vielä loppuraskauden ajan käydä kävelyillä ja vaikka venytellä sen verran kuin kykenen. Kunnolla treenaamisen aloitan sitten kun on taas sen aika ja kroppa palautunut. Vaikka suurin osa energiasta menee varmasti alussa vauvaan, on musta tärkeää, että äiti huolehtii myös itsestään, sillä se varmasti auttaa jaksamaan paremmin vauvankin kanssa.

  • luonnonkosmetiikkaan siirtyminen

Mulla on joitakin yksittäisiä luonnonkosmetiikkatuotteita, mutta pääasiassa käytän ihan tavallista kosmetiikkaa. Oon ollut kyllä kiinnostunut luonnonkosmetiikasta jo aikaisemminkin, mutta kaikki mun kokeilut ei oo mennyt ihan putkeen... Voisinkin itse asiassa kirjoittaa tästä aiheesta vielä vähän enemmän ihan omassa postauksessa. En missään nimessä kuitenkaan suunnitellut heivaavani kaikkia vanhoja puteleita roskiin vaan pikkuhiljaa hankkia uusia tuotteita sitä mukaan kuin vanhat loppuu. Joten tästä voi tulla aika pitkäkin projekti.

uusi vuosi 2016

Mulla oli mielessä joitakin muitakin lupauksia, kuten esim. aikaisemmin nukkumaan meno, mutta aloin ajattelemaan, että ehkä se on ihan sama mihin aikaan mä nää viimeiset viikot nukun ja vauvan tultua siihen ei ehkä kauheesti enää itse voi vaikuttaa... Joten se siitä. En nyt halua stressata itseäni liioilla lupauksilla, vaan keskityn vain omaan, vauvan ja parisuhteen hyvinvointiin, joka olkoonkin vuoden teema!

On valitettavasti totta, että monet pariskunnat päätyvät eroon ensimmäisen vauvavuoden aikana ja niinpä me tehtiinkin Rion kanssa yhteinen lupaus, että vaikka kuinka vaikeaa tulisi, niin odotetaan ainakin vuosi, ennen kuin aletaan edes miettimään mitään eroajatuksia. Meillä menee siis oikein hyvin, että ei hätää sen puolesta, mutta vaikeahan sitä on sanoa miten elämä tulee muuttumaan... Jonkun mielestä voi kuulostaa aika hirveeltä edes puhua tällaisista, mutta mun mielestä juuri se asioista ääneen puhuminen on suhteessa tärkeetä. Joten parhaamme yritetään ja koitetaan selvittää mahdolliset ongelmat ennen kuin ne kasvaa liian isoiksi.

Mites muiden lupaukset? Tuliko tehtyä vai onko ihan turha homma? Ja lähtikö muuten joku muukin mukaan sokerittomaan tammikuuhun?

Ei kommentteja