Sisällön tarjoaa Blogger.

Talvinen kookosriisipuuro (G, M)


Joulu meni, mutta riisipuuron himo jäi... Niinpä ajattelin kokeilla tätä tän joulun hittiä, kookosriisipuuroa. Tekeminen oli yksinkertaista ja lopputulos oikein maistuva!


Puuroon tuli:

1 l vettä

2dl puuroriisiä

1 tlk kookosmaitoa

vähän suolaa

Ensin vesi keitetään kiehuvaksi, jonka jälkeen heitetään suola ja riisit mukaan. Sitten keitellään niin kauan, että vesi imeytyy lähes kokonaan riiseihin, jossa mulla meni semmoinen puolisen tuntia. Tää oli sikäli helppo homma, että puuro ei pala ihan niin helposti pohjaan kuin maitoon tehtynä eli sitä ei tarvii ihan koko ajan sekoittaa. Lopuksi lisätään vielä kookosmaito ja haudutetaan pienellä lämmöllä. Tässä vaiheessa kannattaa puuroa hämmennellä vähän ahkerammin, ettei se juutu pohjaan.

kookosriisipuuro

Ja sitten vaan maistelemaan! Mä laitoin päälle kanelia, mutta jätin sokerin tällä kertaa pois (koska sokeriton tammikuu...). Tähän muuten varmaan sopis hyvin kookossokeri päälle, jos haluaa valita vähän paremman vaihtoehdon kuin perus valkoinen sokeri. Lisäksi lorautin päälle vähän Bonnen omenasosetta, joka olikin oikein hyvä lisä!

Puuro oli ihanan pehmeetä ja kermaisen makuista ja sopi mun mielestä hyvin tällaiseen kylmään talvipäivään. Lueskelin netistä, että puuro maistuis hyvin myös kylmänä, joten pitääkin maistaa vaikka aamupalaksi puuroa niin. Ton omenasoseen kanssa siitä vois tulla aika riisifruttimainen setti... nam. Onneksi puuroa tuli iso kattilallinen, joten siitä riittää useammallekin syöntikerralle!

Nyt mä jatkan maha puuroa täynnä Uuno Turhapuron kattelua täällä sohvalla. Ihanaa lauantai-illan jatkoa!

2 kommenttia

  1. Kiitti ohjeesta! Neillä syödään riisipuuroa ympäri vuoden ja tykätään suht kaikesta missä on kookosta mukana, joten pitää kokeilla :-)

    VastaaPoista
  2. Kannattaa kokeilla, mulle ainakin maistui! Ja oli ihan hyvää muuten kylmänäkin. 😛

    VastaaPoista