Sisällön tarjoaa Blogger.

Ostoksilla ja pari shoppailuvinkkiä Helsinkiin


Alennusmyynnit käy kuumimmillaan ja mä yritän pitää järjen päässä ja miettiä asioita, joita oikeasti tarvitsee ostaa. Tänään päätin mennä käymään vanhoilla kotikulmilla Sörnäisissä, sillä halusin käydä Fidassa ja UFF:lla katsomassa, jos niistä löytyis jotain vauvalle. Rio puolestaan oli tapaamassa kaveriaan, mutta se halusi käydä Hakaniemessä Aasia-kaupassa ruokaostoksilla, joten sovittiin treffit Sörnäisiin. Niinpä jätin armaan lähiömme taakse ja hyppäsin metroon.


UFF:sta ei oikein löytynyt mitään ja Fidastakin saalis jäi aika laihaksi, sillä mukaan lähti vauvalle vain yhdet housut (1e) ja hanskat (0,30e). Rio tuli ja nälkäisenä se halusi käydä meidän entisessä vakkari-nepalilaisessa Nilgirissä. Mulla ei ollut vielä oikein nälkä ja söin vaan Rion naan-leivän. Kun oltiin syöty ja vaihdettu kuulumiset omistajien kanssa, päätettiin mennä käymään Arabiassa. Tämä siksi, että käytiin siellä ennen aika usein ruokaostoksilla ja ollaan huomattu, että siellä olevassa H&M:ssä on yleensä tosi hyvin tuotteita ja kokoja jäljellä, kun se on sijainniltaan niin syrjäinen, mutta kuitenkin kohtalaisen iso. Ja sehän kannatti, sillä löydettiin sieltä aika paljon vaatetta hyvässä alennuksessa vauvalle! Rio osti myös itselleen uuden toppatakin.

Eli siinäpä shoppausvinkki nro. 1: Kannattaa suosia ketjuliikkeitä, jotka ovat jossain syrjemmässä kuten juurikin vaikka tuota Arabian H&M:ää, jos etsii jotain tiettyä vaatetta tai kokoa, sillä niistä saattaa hyvinkin vielä löytyä kaipaamasi!

IMG_7296Vaaleanpunaiset housut ja valkoiset hanskat Fidasta, loput Hennesiltä.

Arabiassa piti käydä katsomassa myös Punnitse&Säästä liike, josta oltiinkin jo kuultu äitiltä, että se on lopettamassa ja kaikki tuotteet on -50%. Ihan hirveästi tavaraa ei ollut enää jäljellä, mutta jonkin verran kuitenkin. Aika paljon oli jäljellä esim. pähkinäsekoituksia ja erilaisia välipalapatukoita. Kiva löytö oli myös nuo ihanat Hurraw! -huulirasvat, joita oli vielä monta makua jäljellä. Lopulta meidän kassiin päätyi pähkinöitä, suolaa, goji-marjoja, teetä, kookosvettä, pari patukkaa ja huulirasva (ylin kuva).

Ja vinkki nro. 2 siis: Jos liikut lähipäivinä Arabian kulmilla, niin käy ihmeessä katsomassa löydätkö Punnarista vielä jotain kivaa, ennen kuin kaikki on loppu!

Arabian reissun jälkeen suunnattiin sinne Rion Aasia-kauppaan, jonka nimi on kai Asenic, vaikkei se missään muualla kuin muovipussissa luekaan. Se on kuitenkin siinä Kolmannella linjalla. Kaupassa odotin kärsivällisesti, kun Rio valitsi haluamaansa ja voivotteli, kun nuudelit oli loppu. Se on tarkka homma, sillä vain indonesialaiset nuudelit kelpaa... Hätä ei kuitenaan ollut suuri, sillä tavattiin Rion kavereita ja ne osas kertoa, että viereisessä Vii Voanissa kyseisiä nuudeleita olisi. Joten käytiin vielä sielläkin. Ja sieltä Rio ostikin koko laatikollisen eli 40 pakettia niitä nuudeleita! Luulis riittävän taas vähäksi aikaa...

Ostosvinkki nro. 3: Kannattaa rohkeasti hyödyntää Hakaniemen lukuisia etnisiä kauppoja (joihinhan en itse edes uskaltanut mennä sisälle ennen Rion Suomeen tuloa...), joista saa mielenkiintoisia tuotteita hyvään hintaan. Ostetaan sieltä esim. pakasteesta katkarapuja, jotka maksaa 15e/kg. Itse ostan usein myös riisinuudelia, joka on halvempaa kuin normikaupassa. Myös kookosmaito on kuulemma halvempaa ja parempaa (en nyt tullut katsoneeksi hintaa) ja Rio ostaa usein tempehiä, joka on tosi halpaa ja jotain ihme sipuleita tai muita vihanneksia. Nyt mukaan lähti nuo idut, jotka on myös aika edullisia.

IMG_7298Kookosmaitoa, tempehiä, ituja, katkarapuja ja riisinuudeleita.

IMG_729940 pakettia Indomie:tä...

Mun viaton suunnitelma pyörähtää Fidassa ja UFF:lla oli siis muuttunut aikamoiseksi shoppausrumbaksi ja Riolla oli jo kädet aivan täynnä kasseja. Mä olin ihan poikki ja lyllersin takaisin metrolle ähisten kuten kunnon raskaanaolevan kuuluukin... Kotimatkalla käytiin vielä normiruokakaupassa ja ostettiin mm. kilo riisiä (ai niin, Arabiasta oltiin ostettu jo myös pyykinpesuainetta ja saippuaa...). Kyllä siinä Riokin alkoi jo loppumatkasta vähän puhisemaan, kun sillä oli neljä isoa kassia täynnä tavaraa ja mä yritin yhden vessapaperipaketin kanssa sopertaa, että voisin kai mäkin jotain kantaa...

Kotiin kuitenkin päästiin ja ostokset saatiin sisälle. Että semmoinen ostosreissu tällä kertaa. Shoppailu on kivaa! Ootteks te käyny alennusmyynneissä?

Ei kommentteja