Sisällön tarjoaa Blogger.

Vuosi 2014

Näin vuoden lopussa tulee usein vähän summattua kulunutta vuotta ja niin olen tehnyt myös minä. Näin matkabloggaajana kuuluisi kai kertoa matkailuvuodesta, mutta siitä tulisi niin naurettavan lyhyt lista, että ihan nolottaa. Ei nolota se, että olen tänä vuonna matkastellut niin vähän, vaan se, että olen tälläisena matkustelusta kuivakkaimpana vuonna aikoihin päättänyt aktivoitua kirjoittamaan matkablogiani. Hehe... Ehkä pitäis vaihtaa genreä vaikka lifestyle-blogiksi. Ei mutta, tää blogin kirjottaminen on kyllä ollut tosi hauskaa puuhaa ja pirsitänyt tätä vuotta kummasti!

Vuosi 2014 oli monin tavoin mulle aika raskas ja vaikea vuosi. Olikin ollut sellaista nousukiitoa jo pari vuotta, että kai sitä välillä kuuluu vähän mennä alamäkeäkin. Mitään todella pahaa ei tapahtunut, mutta vaikeuksia on silti riittänyt. Tää oli Balilaisen ensimmäinen kokonainen vuosi Suomessa ja moni asia on toki tänä vuonna helpottunut sen ensimmäisestä kuudesta kuukaudesta vuoden 2013 puolella. Jos jotain, tää vuosi on ainakin opettanut paljon lisää kärsivällisyyttä ja arvostamaan sitä mitä jo omistaa. Perusasiat on kuitenkin ollut tosi hyvin ja ihania ihmisiä ympärillä. Vaikka on harmittanut, ettei ole voinut esimerkiksi matkustella paljoa tänä vuonna, niin onpa taas huomattu kuinka hyvä maa Suomi onkaan asua.

Niin ja siitä matkustelusta... Olenhan mä käynyt tänä vuonna elämäni ensimmäistä kertaa Lontoossa, joka oli ihan huippuhauska reissu! Ja Tallinnassakin on tullut pyörähdettyä. Joten huonomminkin asiat vois olla. Balilaisen kanssa liikkuessa on jotenkin myös tullut katseltua kotimaatakin vähän uusiin silmin, kun toiselle kaikki on niin uutta ja ihmeellistä. On tuntunut perusristeilyt ja Tallinnan matkatkin hauskemmilta, kun Balilainen on ollut niin innoissaan niistä.

Yhteiselossa on ihanaa se, että hyvät ja hauskat hetket voi jakaa toisen kanssa, mutta vastavuoroisesti tietysti ne vaikeatkin asiat koetaan sitten yhdessä... Matkusteluun vielä viitaten, ei kovin tee mieli suunnitella yksin mitään matkoja, kun Balilainen ei ensin voinut poistua maasta ja sitten kun kaikki lupa-asiat oli kunnossa, sen passi varastettiin. Ja uuden passin hankkiminen ei onnistunutkaan ihan niin helposti ja halvasti, kuin meillä suomalaisilla...

En voi siltikään sanoa muuta, kuin että olen niin onnellinen ja kiitollinen kaikesta, mitä mulle on tapahtunut tän vuoden aikana. Vuoteen mahtuu myös mahtavia asioita ja ihania muistoja. Lisäksi muistaa taas, että jos jotain haluaa, on sen eteen tehtävä töitä. Oon niin onnekas, kun olen löytänyt jonkun, joka välittää musta niin paljon, että muuttaa paratiisisaarelta tänne kylmään ja kolkkoon maahan, jossa kukaan ei edes tervehdi sitä. Sen lisäksi se vielä opettelee mun helvetin vaikean kielen, että pärjäis täällä itsenäisesti ja sais töitä. Se miten paljon ollaan taisteltu ja tehty töitä sen eteen, että ollaan nyt tässä pisteessä, on vaan vahvistanut meitä eikä pikku vastoinkäymiset enää paljoa hetkauta.

Katson valoisin mielin kohti vuotta 2015 ja tiedän, että siitä tulee parempi vuosi. Se vain ei tuntuisi paremmalta, ellei välillä olisi tuntunut huonommalta. Toivon ja uskon myös, että ensi kesänä ollaan Balilla ja Balilainen pääsee näkemään perheensä ja kaverinsa, joita se ei oo nähnyt sitten kahteen vuoteen. Ikävä on jo kova.

[caption id="attachment_1095" align="aligncenter" width="1024"]Kuva täältä Kuva täältä[/caption]

Tervetuloa vuosi 2015! Mä olen valmis, mitä ikinä sieltä onkaan tulossa!

Hauskaa vuoden vaihdetta myös teille! Kiitos, kun olette lukeneet blogia! Jatketaan juttuja taas ensi vuonna! <3

Jerina

 

P.S. Vaihdoin uuden vuoden kunniaksi vähän uutta ulkoasuakin blogiin! Mitäs pidätte?

4 kommenttia

 1. Journey Diary / Jenna31. joulukuuta 2014 klo 0.43

  Voin vain kuvitella millainen muutos on sopeutua Balilta Suomeen! Tosi ikävä toi passijuttu:/

  Peukut uudelle ulkoasulle!(:

  VastaaPoista
 2. Noi passi- ja lupa-asiat läpikäyneenä oman Perulaisen kanssa tiedän etteivät ole helpoimmasta päästä. Mutta nekin on onneks selvinneet ajan kanssa :)
  Todella upea otsakekuva!

  Hyvää vuotta 2015 :D

  VastaaPoista
 3. Joo, olihan se aluksi aika vaikeaa, mutta nyt menee jo hyvin. Ja passi-asiakin on jo hoidettu. :) Kiitos peukuista ja hauskaa Uutta Vuotta!

  VastaaPoista
 4. Ei oo helppoo ei, mutta onneksi pahimmat hommat on jo takanapäin. :) Kiitos! Hyvää uutta vuotta myös sulle!

  VastaaPoista