Sisällön tarjoaa Blogger.

Joulun odotus on alkanut!

Kiirettä pitää, eikä viime päivinä ole ollut oikein aikaa istahtaa rauhassa alas blogin pariin, mutta tulin nyt nopeesti vaan kertomaan, että löysin vihdoin sunnuntaina joulukalenterin ja joulun odotus on siis virallisesti alkanut! Joulukalenteri on musta tosi tärkee juttu, eikä mulla ole ollut elämässäni yhtäkään joulua ilman kalenteria. Suosin perinteisiä kuvakalentereita ja viime vuosina niitä on saanut metsästää ihan tosissaan, kun tuntuu, että kaikenmaailman karkki- ja lelukalenterit valtaa markkinat.

Lapsena mulla on kyllä ollut ehkä kerran tai kaksi suklaakalenterikin, mutta koska eihän suklaata saa joka päivä syödä, niin mä vain avasin aina luukun ja katsoin, että mikä kuva suklaassa oli ja laitoin sen purkkiin. Jouluna sai sitten syödä kaikki suklaat. Lapsena parhaita oli myös äitin tekemät tavarakalenterit, johon äiti oli askarrellut joka päiväksi jonkun pikku lahjan.

IMG_1989

Nyt löysin tämmöisen korttikokoisen söpön pikkukalenterin, jossa on ihanaa se, että luukun kuva täydentää kalenterin kuvaa, joka on nykypäivänä melko harvinaista.

IMG_1991 (Medium)

Balilaisen kalenteri on vähän moderninpaa mallia, mutta sentään joulun punainen.

Mulla on usein myös ollut tapana pitää herkutonta joulukuuta aattoon asti ja tänä vuonna sain suostuteltua Balilaisenkin tähän mukaan. Mulle tää ei nyt oo mikään mahdoton tehtävä, mutta joulukuun juhlallisuudet tietenkin aina vähän vaikeuttaa asiaa. Balilaiselle herkuttomuus taas on aikamoinen haaste, kun se ei yleensä voi olla päivääkään syömättä sokeria. Myös roskaruoka on rajoitettu hänellä max. kerran viikkoon. Joulukalenterisuklaat on ainoa sokeripoikkeus, jotka on sallittu. Katsotaan miten käy ja sorrutaanko esimerkikisi pikkujouluissa...

Onko teillä joulukalentereita? Perinteisiä vai suklaakalentereita? Vai onko ihan lapsellinen juttu? Tai harrastaako joku muukin herkuista kieltäytymistä ennen joulua?

Ihanaa joulun odotusta kaikille ja jännittäviä luukun avaushetkiä!

Ei kommentteja