Sisällön tarjoaa Blogger.

Sokos Hotel Ilves

Viime viikonlopun Tampereen matkalla yövyttiin Sokos Hotel Ilveksessä, jota päästiin testaamaan mun bloggaajakortilla. En kovin usein Suomessa lomaile hotelleissa, vaan yleensä yövyn kavereiden luona kotimaanmatkoilla. Hotelleissa tosin tulee välillä yövyttyä keikkamatkoilla. Nyt olikin siis erityisen mukavaa päästä hotelliin ihan vaan rentoutumaan.

Oltiin Tampereella perjantaina jo aika aikaisin, mutta saatiin jättää kassit etukäteen jo hotellin laukkuhuoneeseen, mikä oli oikein kiva, niin päästiin kiertelemään kaupunkia ilman niitä. Ilves sijaitsee erittäin keskeisellä paikalla aivan Koskikeskuksen vieressä ja siitä onkin kulku suoraan ostoskeskukseen ja ravintola Amarilloon. Kun kolmen jälkeen päästiin huoneeseen, olikin pakko ottaa ensimmäisenä pikku välilevot, kun lumessa peuhaaminen oli alkanut vähän väsyttää... Päikkäreitten jälkeen oli taas energiaa ja lähdettiin pyörähtämään illemmalla vielä kaupungilla ja syömässä.

Yövyttiin Stantard Twin huoneessa, jossa oli hieno näköala koskelle. Balilaisella on tosi paha korkeanpaikankammo, mutta sekin pystyi ihme ja kumma ihailemaan maisemia seitsemännen kerroksen ikkunasta. Huone oli perussiisti ja väritykseltään turkoosi-beige. Vähän ihmettelin aluksi seinällä ollutta Tuttisoturin kuvaa, mutta tajusin myöhemmin, että (kerroksen?) teemana oli TV2:sen eri ohjelmat. Tajusin tämän hissejä vastapäätä olleesta kuvasta, jossa oli paljon tuttuja Kakkosen kasvoja Ransusta Lordiin.

IMG_1812 (Small)IMG_1811 (Small)IMG_1817 (Small)IMG_1818 (Small)

Vessa oli sopivan tilava ja siisti.

IMG_1864 (Small)

Näköala ikkunasta.

IMG_1824 (Small)

Kun palattiin illalla takaisin hotellille, ajateltiin käväistä saunassa ja uima-altaalla. En itse ollut ihan super innoissani tästä ja harkitsin jo jääväni huoneeseen katsomaan Possea, mutta lähdin sitten kuitenkin mukaan. Ja onneksi lähdin, sillä siellähän olikin tosi hauskaa! Allasosaston vieressä olisi ollut myös pieni kuntosali, mutta sinne ei sentään jaksettu lähteä.

Altaalla oli muutama ihminen, kun tultiin, mutta he lähtivätkin juuri pois, kun saavuttiin sinne. Niinpä käytin tilaisuutta hyväksi ja nappasin muutaman kuvan, kun oltiin paikalla ihan kahdestaan.

IMG_1828 (Small)IMG_1829 (Small)IMG_1838 (Small)IMG_1842 (Small)

IMG_1827 (Small)

Yllätykseksi paikasta löytyi myös poreallas, jossa olikin kiva lillua lämpöisissä poreissa. Lisäksi oli perusallas, joka ei kyllä ollut kovin iso ja pieni lasten allas. Käytiin siinäkin makoilemassa, kun vesi oli niin ihanan lämmintä.

IMG_1845 (Small)

IMG_1825 (Small)

Oltiin vähän suunniteltu lähtevämme katsomaan Tampereen iltaelämää, mutta altaalla melskaamisen ja saunomisen jälkeen ei jaksettukaan, vaan jäätiin vain huoneeseen nauttimaan saunajuomat ja katsomaan telkkaria. Että näin villiä menoa menoa meillä... Taitaa vähän ikä painaa, kun hyvät yöunet houkuttaa enemmän, kuin juhliminen. Iltarientoihin ei tosin olisi ollut pitkä matka, kun samassa rakennuksessa olisi ollut yökerho Ilves Bar n' Night ja esiintyjänäkin Paula Koivuniemi!

IMG_1819 (Small)

Aamulla herättiin hyvin nukutun yön jälkeen ihanien peittojen alta ja valmistauduttiin hotelliyöpymisten tärkeinpään osioon, eli aamupalaan! Aamupala oli Amarillon puolella ja paikalla oli jo paljon porukkaa, kun tultiin sinne. Aamupala oli runsas ja kaikki peruselementit löytyivät. En pystynyt ottamaan tiskeistä kuvia, kun ihmisiä oli koko ajan niin paljon ympärillä, mutta tarjolla oli ainakin puuroa, jogurttia lisukkeineen, erilaisia Fazerin leipiä ja riisipiirakoita, leivänpäällisiä, munakokkelia, nakkeja, pekonia ja pieniä söpöjä pannukakkuja. Lisäksi oli paikallista erikoisuutta, eli Tapolan mustaa makkaraa, jota oltiinkin jo ihmetelty edellisenä päivänä kauppahallissa. Rio olisi halunnut sitä maistaa, mutta se oli päässyt loppumaan silloin, kun oltiin ensimmäisiä lautasia hakemassa. Samoin pekoni oli silloin lopussa.

IMG_1862 (Small)

IMG_1853 (Small)

IMG_1854 (Small)

Istuttiin pöytään ja alettiin syömään. Kävin yhteensä neljä kertaa katsomassa, josko pekonia ja mustaamakkaraa olisi tullut. Sitten kun niitä viimein tuli, otin itselleni pekonia ja katsoin, että nyt on makkaroita. Mutta sillä välin, kun kävelin takaisin pöytään ja Balilainen käveli makkaraa hakemaan, olivat ne taas kerenneet loppumaan! Lisäksi pienet pannukakut loppuivat, eikä niitä enää tullut lisää. Ihan ymmärrettävää, että välillä joku asia loppuu, kun asiakkaita on niin paljon, mutta loputon kyttääminen oli vähän ärsyttävää, kun ravintolan puolelta ei edes nähnyt tarjoulupöytiin.

IMG_1855 (Small)

IMG_1856 (Small)

Jälkiruokana oli pikkupullia ja teollisenoloista marjapiirakkaa. Lisäksi tietysti makeana niitä pannukakkuja. Croisantteja, joita aina himoitsen, ei valitettavasti ollut. Plussaa oli kuitenkin kaakao, jota ei joka paikassa ole tarjolla. Tarjoilu oli siis kaikenkaikkiaan monipuolista ja mahat saatiin kyllä täyteen. Sanoisinpa jopa, että perushotelliaamisten tasoa hieman parempi.

Lopuksi, kun oltiin jo syöty ja kävin hakemassa vielä santsikaakaon, huomasin, että nyt mustaa makkaraa taas olisi. Nappasin Balilaiselle palasen, mutta ei se sitten enää oikein jaksanutkaan syödä sitä. Tai oikeastaan se ei halunnut syödä sitä. Ymmärrän kyllä...

IMG_1858 (Small)

IMG_1857 (Small)Yöpymimen Ilveksessä oli oikein miellyttävää ja palvelu ystävällistä. Ilves on viihtyisä hotelli keskeisellä paikalla, jonne on helppo tulla ja helppo liikkua kaupungille. Ilves kuuluu kategoriaan Orginal By Sokos Hotels, josta tulee mieleeni oikein hyvä perushotelli, jossa ei kuitenkaan näy erityisesti persoonallisuutta. Saa nähdä miten nyt käy tälle vuonna 1986 valmistuneelle 18-kerroksiselle hotellille, kun rautatieaseman viereen on juuri avattu uusi 25-kerroksinen Sokos Hotel Torni...

Uloskirjautumisen jälkeen jätettiin vielä kassit hotellille säilöön ja lähdettiin kiertelemään kaupunkia ennen kotiin lähtöä.

IMG_1821 (Small)

 

*Yhteistyössä Sokos Hotel Ilves

2 kommenttia

  1. Voii mikä uima-allas! Tästä hotellista en olekaan aikaisemmin kuullutkaan :)

    VastaaPoista
  2. Joo, allasosasto oli kyllä yllättävän kiva! :)

    VastaaPoista